Kommunestyret i Tingvoll har vurdert representanten Kristin Sørheim, som er leder i organisasjonen «Et giftfritt Nesset», inhabil. Det samme har fylkesutvalget. Jonny Meland sitter i styret for den samme organisasjonen. «Giftfritt Nesset» er en politisk organisasjon som har engasjert seg i saka.

Kommunestyret i Sunndal diskuterte onsdag habilitetsspørsmålet, og erklærte at Meland er habil – med 15 mot 11 stemmer. Også tidligere har han blitt erklært habil under behandlingen av samme sak, med den begrunnelsen at politisk engasjement ikke utløser inhabilitet.

I kommunestyret onsdag ble det i tråd med rådmannens innstilling fattet vedtak om å reise innsigelse mot reguleringsplanen for Bergmesteren Raudsand AS i Nesset kommune vedrørende deponi for uorganisk farlig avfall.

Dette som en felles innsigelse med Tingvoll og Gjemnes. Blant annet heter det i innsigelsen at planen i vesentlig grad er i strid med plan- og bygningsloven, med næringslivsinteresser og friluftsinteresser, i konflukt med naturmangfoldet og skadelig for områdets og regionens omdømme. Innsigelsen gjelder planen i sin helhet, havneområdene, industriområdet, deponi for uorganisk farlig avfall, deponiene 2, 3, 4 og 5 for ordinært og intert avfall.

Erling Rød (Frp) la på vegne av seg sjøl fram forslaget «Sunndal kommune er positiv til at det lages et nasjonalt deponi og industri på Raudsand.»

— Utredningene viser at det er mulig på en trygg måte. Vi er trygge på at byggingen og driften vil bli gjort på beste måte. Vi er også trygge på at tilsynsmyndighetene vil se til at alt går skikkelig for seg. Langs kysten og på veiene transporteres det i dag mye farlige stoffer på en trygg måte uten de store problemene. Transport til Raudsand vil også foregå på en trygg måte, sa Rød.

Forslaget høstet imidlertid bare hans egen stemme, mot flertallets 26 i kommunestyret.