Da leder Gry Bertheussen i Vistdal bygdelag grep mikrofonen for å ønsker velkommen til den 10.sekkjepåsedagen, var det allerede lang kø av folk som ventet på at serveringen av sekkjepåsen skulle starte. I løpet av forholdsvis kort tid hadde et sted mellom 200 og 300 personer fått stilt sulten. Da matserveringen ble avsluttet på ettermiddag var det solgt over 500 porsjoner av den velsmakende retten!

Noen benyttet anledningen til også å kjøpe middagen med seg heim.

Linda Larssen i bygdekvinnelaget er blant dem som år etter år bidrar til gjennomføringen av den populære Sekkjepåsedagen. Hun forteller at det er flere lag i bygda som slår seg sammen for å kunne gjennomføre arrangementet.

– Dette er en bra dag for bygda. Med så mange involverte i forberedelsene og gjennomføringen, bidrar dagen også til sosialt samhold i bygda. Vi er ikke mange nok i bygdekvinnelaget til å kunne stå for dette alene. Vi har kun ansvaret for matserveringen. Det er en gjeng gutter i ungdomslaget som har laget posene med sekkjepåse. Det er laget 140 poser der vi regner fire og en halv porsjon per pose.

– Sekkjepåse er festmat?

– Det kommer an på hva du putter i den, men slik som den blir laget i dag med potet, salt kjøtt, flesk og løk, er den nok det.

– Noen hevder at sekkjepåsen ikke opprinnelig er en rett fra Vistdal?

– Nei, vet du hva. Den diskusjonen vil ikke jeg begi meg inn på. Det er vi som har laget en egen dag ut av dette, og så vidt jeg vet er det ingen andre som har gjort krav på opprinnelsen til sekkjepåsen, smiler Larsen.

Det var mange fornøyde og mette folk å se utover ettermiddagen i Vistdal. Flere organisasjoner og lokale produsenter hadde egen stand, og det var lagt inn konkurranser som både voksne og yngre besøkende bryne seg på.

Dagen blir avsluttet med dans der «Frank og Tolle» spiller opp.