En mann i 20-åra bosatt i Surnadal kommune, er i Nordmøre Tingrett dømt til å betale en bot på kr 5.000 subsidiært 10 dagers fengsel for uaktsom kjøring, i tillegg til kr 1.000 i saksomkostninger. Situasjonen med uaktsomhet skjedde i august 2017 etter at tiltalte kjørte inn i en forankjørende bil slik at denne ble presset av vegen og ned en skråning.

Tiltaltes bil traff en lyktestolpe etter sammenstøtet.

Mannen ble også dømt til tap av førerrett i 2 måneder.

Bilen foran sto og blinket av for å svinge inn i en avkjørsel på venstre side av vegen, da den ble truffet av tiltaltes bil.

Tiltalte forklarte i retten at han var på veg til Kvanne på motocrosstrening med bil og henger - og en crossykkel på hengeren, da han ble oppmerksom på at en bil hadde stanset like etter en sving. Han klarte ikke å stanse for denne og valgte derfor å legge seg ut og kjøre forbi. Siden dette var en større SUV, så han ikke bilen foran som var i ferd med å svinge av til venstre og det endte i sammenstøt.

Tiltalte mente det dreide seg om et hendelig uhell og ba om frifinnelse, subsidiært å bli behandlet på mildeste måte.

I bilen som ble påkjørt befant seg i tillegg til bilfører også bilførerens mor og to barn på 3 og 6 år. Ingen i bilen ble skadet i kollisjonen eller den påfølgende utforkjøringen.

Retten finner å kunne fastslå at tiltalte ikke har utvist stor nok grad av aktsomhet i henhold til vegtrafikkloven §3, blant annet ved at han kjørte med henger og at det var 60-sone på stedet.

Det ble også lagt vekt på at tiltalte ved tre tidligere anledninger er straffet for overtredelse av vegtrafikkloven.

Aktors påstand var kr 6.000 i bot og kr 3.000 i saksomkostninger, samt tap av førerrett i 2 måneder.

Retten tok hensyn til tiltaltes økonomi og fastsatte altså boten til kr 5.000 og saksomkostningene til kr 1.000 - blant annet på bakgrunn av kort behandlingstid.