De to er blant de vel hundre frivillige som for tredje året på rad står på for å tilrettelegge for en vellykket gjennomføring av Nesset Musikkfest. Torsdag kveld er det åpningskonsert i fjøset på prestegarden. Søndag ettermiddag settes det punktum med stor konsert i Nesset kirke. Mellom disse to arrangementene er det mye å oppleve.

Rune Skjørsæther har påtatt seg rollen som koordinator for de mange frivillige og leder den lokale staben som skal få på plass alt i forhold til overnatting, catering, rigging av arenaer, scene lyd og transport. Det er mye som skal ordnes bare i forhold til de vel 60 musikerne som kommer. I fjor var det nødvendig med et ekstra løft da Nessethallen fyltes med overnattende gardister som virkelig satte sitt preg på musikkfesten.

– Vi var i overkant av 120 involverte som kom opp i over 5000 dugnadstimer i fjor. Det var travelt, men vi hadde det veldig kjekt, sier Skjørsæther.

Dugnadsinnsatsen er nesten på samme nivå også i år. Det har vært mye detaljplanlegging. Skjørsæther roser de mange medhjelperne for å ta ansvar.

– Dere har kontroll?

– Ja, nå er det egentlig bare været som kan skape trøbbel for oss, men vi skal nok også ta den utfordringen om det skulle bli nødvendig.

Festivalsjef Lars Petter Bjerkeset medgir at han er spent, men er forholdsvis rolig på at alt skal gå bra.

– Det er et privilegium å få arrangere musikkfest i heimkommunen. Dette er et stort arrangement med et høgt budsjett, men jeg er så trygg på publikum i Nesset at jeg vet at de kommer. Været bør ikke bli noe problem. Husk at vi er på festival og at vi tåler noen dråper. Festivalpublikummet kan glede seg på litt av noen opplevelser de kommende dagene. Nivået på musikken står ikke tilbake for i fjor. Allerede på åpningskonserten torsdag kveld spiller Ludvig Gudim, Ole Christian Haagerud og Frida Fredrikke Waale. Haagenrund var med på NRK-prosjektet med å spille Grieg, Gudim studerer musikk i USA.

– Det er satt opp cruise på Eikesdalsvatnet både fredag og lørdag?

– Ja, de er begge så godt som utsolgte. Ola Kvernberg, Kirsti Huke og festivalartister er med på fredagens cruise. På morgencruiset lørdag er det Ensemble Allegria og Ole Christian Haagenrud som skal opptre. Dette blir storartet. Ferje går så langt ut på vannet at vi får se den nyåpna Mardalsfossen i flott skrud.

Fredag kveld er det også konsert med Knut Marius Djupvik og Reza Aghamir. Litt seinere ut på kvelden inviterer festivalsjefen til pubkveld.

– Dit er det lov å ha med eget instrument for dem som har lyst til å være med på en jamsession. jeg og flere andre musikere blir med, og det hadde vært artig om det er noen som har lyst til å spille sammen med oss. Det er bare å ta kontakt når de kommer.

Lørdag blir det rabalderfest på prestegardenen. – Vi har lagt opp til en dag der det blir mye å være med på for ungene. Gullgraving, teater og mye annet. det er St. Hansaften og vi har rømmegrøt på menyen.

Lørdag skal Sigrid Moldestad holde konsert i Nesset kirke. Lørdag kveld er det festaften på prestegarden. Ola Kvernberg med Amund Maarud blir en unik duokonsert mellom to mestere. Seinere på kvelden blir også Red Hot med. Storslagent, sier Bjerkeset.

Arrangementet fortsetter også på søndag med musikkfest på Prestneset. Nesset menighets barnekor, Ensemble Allegria, Ola Kvernberg, Lars Petter Bjerkjeset og Ole Christian Haagenrud deltar. Utvilsomt et av høgdepunktene under åprets musikkfest.

– Blir det for dårlig vær flytter vi arrangementet inn i kufjøset. Årets festival avsluttes med kirkekonsert i Nesset kirke på søndag.

– Velkommen til alle. Det er bare å gjøre seg klar for en flott musikkfest, sier sjefen sjøl.