Beboere og ansatte ved Nesset omsorgssenter har i lang tid levd med omfattende renoveringsarbeid ved institusjonen. Smidighet fra alle parter har gjort at det har gått bra. I forrige uke kunne den første av to demensgrupper tas i bruk. På planen står også et dagsenter for pasienter med demenssjukdom.

Resultatet så langt er blitt kjempeflott. Både kommunen, de ansatte og entreprenøren kan med rette være stolte av resultatet de kan vise fram. Her får beboere og ansatte en ny hverdag. Forbedringen merkes kanskje best for de ansatte som nå får tilgang til topp moderne hjelpemidler.

F ra 2020 skal Nesset gå sammen med Midsund og Molde i nye Molde kommune. Det er veldig bra at kommunen har fått på plass viktige investeringer som Nessethallen, utbyggingen ved omsorgssenteret og det nye helsehuset før storkommunen overtar. Nevnte prosjekt er alle viktige bidrag til å sikre bolyst for både unge og gamle.

Ombyggingen ved Nesset omsorgssenter medfører at det blir ni færre rom ved institusjonen. Dette ser politikerne for seg skal kompenseres med omsorgsleiligheter i det nye helsehuset. Det er vel og bra, men man kan neppe forvente den samme oppfølgingen i en omsorgsleilighet som på en sjukeheim. Det er mange kommuner som i disse dager legger ned institusjonsplasser og tenker at disse skal erstattes av omsorgsboliger. Det er mulig det blir en rimeligere løsning, men det er ikke sikkert det er den beste. Løsningen bør være både og. God tilgang til omsorgsboliger og god tilgang til sjukeheimsplasser når man er kommet dit i livet at det er institusjonsplass man trenger.

Kommunestyret i Nesset får i morgen framlagt en interpellasjon fra Mellvin Steinsvoll (Ap). som ber kommunestyret sørge for at det med tanke på framtida bevilges penger til renovering av Vistdal bofellesskap. Vi blir stadig eldre her i landet og behovet for hjelp i alderdommen øker. Med en framtidsrettet opprustning av Vistdal bofellesskap har Nesset nå muligheten til virkelig å tilrettelegge for en god alderdom i den nye kommunen. Det vil koste penger, men kanskje kan det bli dyrere å la være.