Alle som har vært med som leksehjelpere i skoleåret 17/18 var invitert: totalt 14 stk med ulik bakgrunn. Fra 14-årige skoleelever som har vært med gjennom faget «innsats» for andre, til pensjonerte lærere fra fjern og nær. Ekteparet Horst fra Tyskland tilbringer store deler av sommerhalvåret i Norge, og har vært faste hjelpere på leksehjelpen siden frivilligsentralen startet med dette tiltaket i 2016!

Iskremfesten ble en anledning til å takke for fine stunder i skoleåret som har vært, og alle var enige om at sammen har de lært mye! Flyktningkonsulent i Nesset, Amalia-Diana Prodan ønsket velkommen og fremhevet viktigheten av gode samarbeid og hvor viktig leksehjelpen er for de bosatte flyktningene i Nesset som er med på introprogrammet som elever ved Nesset voksenopplæring.

Daglig leder i Nesset frivilligsentral Marie Teigland takket både leksehjelpere og deltakere på leksehjelpa for å ha tatt godt imot hverandre. Målet med leksehjelpa har alltid vært at man skal lære av hverandre, og leksehjelperne nikket ivrig da det ble poengtert at vel så viktig som å lære pensum, har det vært å få lære andre mennesker å kjenne. Mennesker med annen bakgrunn og andre forutsetninger for å forstå den norske hverdagen.

Tekst og foto: Marie Teigland