– Det er jo naturlig å besøke kommunene nærmest der vi sjøl kommer fra, sier Ellen Bergsrønning.

Hun sitter i kommunestyret i heimbygda Meldal, og sitter i tillegg i kulturutvalget i fylkestinget i Trøndelag.

Og i og med at Rindal blir del av Trøndelag allerede fra 1. januar 2019, skal de også stemme der i fylkestingsvalget høsten 2019.

– For kommunene også sør for Trondheim, er det viktig å få en stemme i det nye fylket og kunne løfte fram saker som er viktige for Rindal, Meldal og nye Orkland kommune, understreker Bergsrønning.

Hun nevner at Meldal er inne i en svært spennende prosess både som del av et sammenslått Trøndelag og som del av den nye Orkland kommune.

Mye nytt i stort fylke

I den nye kommunen pågår en nominasjonsprosess i forkant av at det skal velges et helt nytt kommunestyre.

– Og så vil det sjølsagt være viktig for oss politikerne i Trøndelag å bli kjent med Rindal som ny kommune i Trøndelag, og ikke minst bli kjent med nye partikolleger i Rindal Arbeiderparti, sier hun.

For besøk av en kulturpolitiker var det naturlig at Rindal Arbeiderparti som vertskap la opp et program som viste noe av kulturen i bygda.

Rindal Skimuseum, Dalalåven og Inga Dalsegg samt iTrollheimen sto på programmet.

Anne Skjølsvold tok imot ved Skimuseet.

De blir foreløpig liggende under Nordmøre Museum, der styret også har ytret ønske om å ha Rindal Skimuseum under sine vinger også i framtida.

Men dette blir det politikerne i de to fylkene som med tid og stunder skal ta en avgjørelse på.

Enn så lenge er Nordmøre Museum arbeidsgiver for avdelingsleder Kari-Elin Bolme Løfaldli og Anne Skjølsvold, som er de to fast tilsatte ved Skimuseet.

Spennende museumsframtid

Bergsrønning forteller at det er ikke tatt stilling i Trøndelag fylke ennå hva angår museet, men at kulturutvalget ser det som viktig å dele kunnskap og erfaringer museene imellom, og gjerne også på tvers av fylkesgrensene.

For en fylkespolitiker er det sjølsagt spennende å besøke Dalalåven atelier og Rindals eneste kunstner på fulltid – Inga Dalsegg.

Inga er også museumsvenn, og fortalte blant annet at hun sammen med Kari-Elin Bolme Løfaldli fikk æren av år representere Skimuseet under prisutdeling i Zagreb i fjor.

Hun kommer nok også til å ha sine synspunkter på kulturpolitikken som føres i Trøndelag i åra framover.

Til slutt gikk politikerrunden i Rindal over vegen fra Dalalåven til Øvre Dalen og møte med iTrollheimen.

Bergsrønning har møtt daglig leder Gøran Bolme før, og husker spesielt tilbake til båtskyssen over Gråsjøen til et møte på Trollheimshytta.

Bergsrønning sitter nemlig også i verneområdestyret for Trollheimen på vegne av Trøndelag fylkeskommune.