Fredag fortsatte Nesset Musikkfest med tre musikkcruise om bord på M/S Mardøla på naturskjønne Eikesdalsvatnet.

Her ble det servert nydelig mat og drikke mens deltakerne kunne nyte vakker musikk fra blant annet Ola Kvernberg, Kirsti Huke, Ensemble Allegria og flere av festivalmusikerne. Fredags kveld fikk publikum anledning til å oppleve verdenspremiere på prosjektet «Soul on Strings» ved Nesset Prestegård.

Ideen til «Soul on Strings» ble til da sanger Knut Marius Djupvik, kjent for sin kraftfulle røst og blant annet vinner av «The Voice», møtte pianist Reza Aghamir. Aghamir har spilt piano siden barnehagen og er blant annet kjent for sitt prosjekt «Reza E i Ragazzi» der han samarbeider med flere av våre fremste operaartister. Han dirigerer flere kor og har drevet operapub i Oslo i over 20 år. Pianisten er kjent for å gå sine egne veier innen musikken, og da han fikk anledning til å spille sammen med Djupvik fikk han lyst til å utfordre mannen med kjempestemmen.

Utfordringen gikk ut på å danne et prosjekt der Agahmir på piano sammen med fem strykere skulle danne den nye settingen der Djupvik skulle få fremstå i ny drakt. Med låter fra blant andre Prince, Justin Timberlake og Stevie Wonder skulle sangeren utfolde seg i nye klanger og lydbilder, og heldigvis var ikke Djupvik tung å be. Resultatet ble en aldeles unik musikkopplevelse i kufjøsen ved prestegården på fredag.

Gjengen startet med sangen «Calling you» og satte umiddelbart stemningen. Lyden da de fem fantastiske strykerne startet var så myk og varm at man kjente skuldrene falle og hvilepulsen komme mens man lente seg tilbake og nytte opplevelsen. Aghamir kom til, og da Djupvik begynte å synge var lydbildet komplett. Å høre Djupvik tøyle, forme og samtidig strekke stemmen i et vilt spekter var helt fantastisk.

Konserten fortsatte med «Miss you» av Rolling Stones, der de to fiolinistene, cellisten og Aghamir selv koret og bidro til et enda mer komplett musikalsk uttrykk. Det var funky, soulfullt, lekent og kvalmt dyktig. Neste sang «You’re all I need to get by» dro opp tempoet litt, det begynte virkelig og swinge, og Djupvik fikk trøkke på litt mer. Litt ute i konserten serverte gjengen så en indrefilet av en versjon av «Cry me a river» av Justin Timberlake. De fem eksepsjonelle strykerne leverte så det suste og sammen meg unikumet Aghamir og Djupviks skamløse stemmeprakt ble det en opplevelse som sent vil glemmes. I balladen om tapt kjærlighet, «Phoenix», fikk det klassiske stikke innom før Djupviks stemme kom snikende inn og dro ensemblet tilbake inn i soulens verden.

Aghamir spilte så en sang han opptrådte med den kvelden han først møtte Djupvik, før de avsluttet konserten med en helt enkelt fabelaktig tolkning av «Unchained Melody» og et påfølgende ekstranummer der publikum mer enn gjerne deltok i allsang.

Offisiell festivalkunstner Elena Finnset var meget fornøyd etter endt konsert.

– Dette ble en helt fantastisk konsert! Jeg har opplevd Aghamir før i Kristiansund og liker han veldig godt. Spesielt liker jeg hans humoristiske talent som han gir uttrykk for innimellom de musikalske innslagene, det gjør hele opplevelsen enda bedre, fortalte Finnset. På spørsmål om hvordan det føltes å bli utnevnt til festivalkunstner svarte hun:

– Det er en stor ære og en sann glede. For meg går musikken og kunsten hånd i hånd og jeg håper kunsten kan fortsette å ha en rolle i musikkfesten.

Kvelden fortsatte med Festivalsjefens Pubkveld og her ble det liv med fantastisk jamsession og musikalske overraskelser fra festivalens utescene på Nesset Prestegård.