Lørdag sist helg fikk vi oppleve en kuriositet på Bulldoserlaget ved Saga Trollheimen hotell – en miniutstilling som holdt åpent bare i to timer akkurat den dagen.

Etter at utstillinga ble annonsert først kvelden før, var ikke frammøtet så aller verst, og folk fikk vite bakgrunnen for at Morten Gåsvand dro til Rindal – i India.

Rindal ligger rundt 12 mil utenfor New Delhi, og Gåsvand fant noen fellestrekk med heimbygda på Nordmøre – et fredelig lokalsamfunn – ei lita jordbruksbygd med rundt 2.000 innbyggere.

– Det var ikke enkelt å finne fram, siden alt av skilting var på indisk, og uttalen på stedet var helt annerledes, forteller han.

Turen med rickshaw med altfor små hjul ble til slutt for slitsom, og løsningen ble å få skyss bakpå en moped.

Så det ble en jakt for å finne stedsnavnet skrevet i europeiske bokstaver. Og der! – på ryggen på skolegensere til elever ved kunne han lese «BHARAT PUBLIC SR. SEC SCHOOL» i en halvsirkel, og midt på ryggen sto navnet RINDAL klart og tydelig i hvitt på blått.

Rundt om i yttergangen på Bulldoserlaget kunne vi se flere bildeglimt fra Rindal i India, blant annet et stort gruppebilde av elever og lærere ved skolen.

Gåsvand har bestemt at han vil sende en hilsen fra rindalinger til rindalinger ved én gang i året å spandere is på skoleelevene ved Bharat public school.

Han slapp ellers nyheten om framtidige planer om Saga Trollheimen hotell som et fotohotell, og har blant annet hyret inn kurator Eline Viddal Rød med utdannelse fra Norsk fotofagskole i Trondheim for å gå gjennom hans enorme bildemateriale og plukke ut bildene som egner seg best til diverse utstillinger.

Blant annet får vi om en måneds tid se en utstilling av isen i elva Rinna. Dette vil bli en salgsutstilling av isbilder som abstrakt kunst – dekorativt, merkverdig og en oppvisning i å ha blikket for det naturen har å by på.

Eline Viddal Rød jobber også med å utforme ny webside for fotohotellet, og hun tok oss med på en utendørs omvisning langs vegger fulle av bilder fra hele verden parallelt med skigarden som rammer inn hotellområdet.

Denne utstillinga står der fast, og Morten Gåsvand liker tanken på at utenlands besøkende kan ta runden og kanskje finne igjen heimplassen sin på noen av bildene.

Som nevnt holdt utstillinga om India i Rindal åpent bare i to timer sist lørdag, men det er mulig for større og mindre grupper å ta kontakt med ledelsen ved Saga for å få komme inn og se bildene.