Hendelsen involverer to personer som havnet i håndgemeng etter en uoverensstemmelse utenfor kulturhuset under Ørafest 30. juni natt til søndag. En mann fra Sunndal skal ha falt og slått hodet i asfalten. Mannen ble fraktet til St. Olavs hospital av ambulansepersonell, hvor det ble konstatert kraniebrudd.

- Vi etterforsker saken nå, og en mann i 40 årene som skal ha vært i håndgemeng med den skadde har foreløpig status som mistenkt, sier Hallvard Vermøy som er lensmann i Sunndal.

Rykket ikke ut Vermøy forteller til Driva at operasjonssentralen i Ålesund mottok en melding om hendelsen natt til lørdag, men at meldingen var av en slik karakter at det ikke ble vurdert dit hen at politiet skulle rykke ut.

Det ble heller ikke opplyst om hendelsen på twitterprofilen til politiet i Møre og Romsdal, som mange aviser og øvrig presse bruker for å få informasjon om hendelser i politidistriktet.

- I ettertid er det jo enklere å se at dette var en hendelse vi skulle ha vært på, men slike vurderinger må man alltid gjøre. Men det er ikke grunn til å tro at vi har gått glipp av viktige opplysninger i saken på grunn av det, sier Vermøy.

Opprettet sak Politiet har opprettet sak, og på bakgrunn av hendelsen har politiet startet med undersøkelser og etterforskning. Vermøy forteller at det fort kan ta et par måneder før etterforskningen er ferdig.

- Dette er en prioritert sak, og vi arbeider med hendelsen så fort vi har mulighet, sier Vermøy.

Den skadde mannen fra Sunndal skal ha våknet fra koma.