Denne helgen var det igjen klart for hagefest ved Villa Viungen i Halsa. Hageselskapet, som er et samarbeid mellom Villa Viungen AS, Halsa Kunstlag, Halsa ungdomsråd og Halsa frivilligsentral, dro mye folk som ønsker å slappe av i solen med kunst, gode bakverk og musikk.

– I starten var det litt småsurt og kaldt, men så skinte solen opp. Vi hadde gjort klart til at vi kunne trekke inn om det ble for kjølig, men endte med å være ute hele tiden, sier Juanita Møkkelgård.

Hver tirsdag arrangeres det kafe på Villa Viungen som flere av beboerne på aldershjemmet bruker å delta på. Under hageselskapet i helgen bestemte aldershjemmet seg for å forskyve middagen, slik at flest mulig kunne få delta.

Engasjerte ungdommer

Møkkelgård sitter i styret i Villa Viungen, og jobbet som frivillig under årets hageselskap. Hun forteller om en helt spesiell stemning utenfor Villa Viungen, med mye god prat og fin musikk.

Musikken var det Øyvind Fjeldstad, Natalie Sæther, Ingeborg Tunheim og Runa Tunheim som sto for. De spilte mye fin sommermusikk, og Fjeldstad spilte taffelmusikk som passet godt til kaffe og kaker.

– Vi er så heldige som har sånne flinke ungdommer i bygda. De er så ivrige, lette å be og de ønsker å bidra. Det er godt for hele kommunen, det merker vi allerede, sier Møkkelgård, og fortsetter:

– At de lærer seg denne frivilligheten tidlig gjør at de tar det med seg videre i livet. De ønsker å skape et godt samfunn rundt seg.

Som en del av hageselskapet ble det også arrangert teltfestival natt til søndag. Ingeborg Tunheim deltok sammen med åtte andre.

– Å overnatte i telt har blitt en del av tradisjonen. Det er veldig hyggelig, og noe vi ikke gjør til vanlig, sier Tunheim.

Været var fint hele natten, og den første dråpen kom da det uansett var på tide å pakke sammen.

Kombinert med kunstutstilling

En stor del av hageselskapet er utstillingen som er i regi av Halsa kunstlag. Årets kunstnere var Beate Lund Kristiansen (keramikk), Jertrud Eikås Eide (bilder) og Ingeborg Skjelstad Husby (bilder) vise fram og solgte sine verk under hageselskapet.