I mai i år meldte NTB om ny rekord da 95-oktan blyfri bensin steg til 16,67 kroner literen. To måneder senere, tirsdag formiddag denne uken skilter Circle K på Sunndal bensin til 16,86 kroner literen. Litersprisen på diesel ligger på 15.89.

Norge har nå den fjerde høyeste bensinprisen etter Sierra Leone, Hongkong og Island.

– Altfor dyrt

Det er det mange som rynker på nesen av.

– Det er rett og slett altfor dyrt, sier motorsyklist Svein Arild Bolsø fra Skåla.

Sammen med kompisen Jostein Lillevik er de ute på motorsykkeltur i solsteiken, og de har bemerket seg at prisene på drivstoff har økt.

– Mot slutten av uka har vel prisene bikket over 17 kroner literen, vil jeg tro, sier Bolsø.

Det er ikke mange literne de trenger å fylle på motorsyklene, men begge kjører bil til jobb. Bolsø kjører rundt 30 000 kilometer i året, og mener det merkes på lommeboka.

– Man så jo se på forbruket over lengre tid, hva man bruker i året og ikke etter hver gang man fyller. Da vises det godt at prisene har økt, sier han.

Vil fortsette å stige

Flere analytikere mener at prisen vil stige enda mer mot høsten. Dette er på grunn av uro i flere oljeproduserende land.

Oljeanalytiker i DNB Markets, Torbjørn Kjus, sier til NRK at prisen per oljefat nå ligger på rundt 80 dollar fatet, men at dette vil stige.

– Jeg tror det blir en prisoppgang videre utover høsten. Spesielt dersom Libya fortsetter å slite. Da kan vi få priser til 100 dollar fatet. Dersom Libya kommer tilbake, så tror jeg vi vil få priser på 80–90 doller fatet, sier Kjus til NRK.

Fyller når det passer

Sammen med Lillevik skal de nå videre fra Sunndalsøra og mot Aure. Drivstoffprisene kan variere mye fra dag til dag, men syklene tankes opp etter endt tur. Selv om prisene er stive.

– Vi venter ikke til det er billigere, vi fyller når vi må, sier de.

Den veiledende prisen for 95- oktan hos Circle K ligger fra 10.07.2018 på 16,70. Prisen bestemmes av en rekke faktorer, i tillegg til prisen på råolje.

Ifølge Circle K er det fremdeles billigst å fylle på søndags kveld og mandags morgen.