For fjerde året på rad inviterte ei gruppe idrettsinteresserte med Jostein Hindhammer i spissen til den årlige sommerkonkurransen i Eidsvåg. Deltakerne skulle gjennom 20 ulike øvelser før vinneren kunne kåres. Konkurransene er delt inn i fire grupper der det konkurreres i eksplosivitet, seighet, ferdighet og nøyaktighet.

Sprekest og seigest

– Dette er konkurransen der du kan vise hvem som er sprekest, kjappest, seigest eller den smartest. Det lønner seg å være jevnt god for å kunne gå til topps sammenlagt, sier Hindhammer.

Da alle øvelsene var ferdige viste det seg at det var Andreas Alme som hadde samlet flest poeng i herreklassen. U 19 gutter ble vunnet av Jakob Hoem Aasen.

Den sterkeste prestasjonen var det Kaja Husvik som sto for. Hun vant både U 19 jenter og dameklassen. Telemarkkjøreren viste at hun er i toppen også i konkurranser på barmark.

21 startende

Det var 21 som stilte til start i årets konkurranse. det er noe færre enn i fjor. Hindhammer åtte melde forfall på grunn av sjukdom og skader. En årsak kan være at det er ferietid.

– Mange av oss som arrangerer jobber turnus. Det er derfor vanskelig å arrange konkurransen på en fast dato. Vi må ta det når passer for de fleste. Summer Challenge Nesset er noe vi kommer til å fortsette med ogsåp seinere år. Både de som konkurrerer og publikum synes dette er en artig konkurranse.

Hindhammer forteller at de har vært rundt tjue personer som har vært med få å gå gjennomført de mange konkurransene?

– Det er krevende øvelser?

– Vel, det er litt etter hva man sjøl gjør det til. Men flere av øvelsene krever både presisjon og utholdenhet. Vi sier at konkurransene er for folk mellom 15 og 100 år.

Vinnertrøyer

Det aller meste av lørdagen gikk med til øvelsene. Det hele vart avslutta med utdeling av vinnertrøyer slik det gjøres i sykkelsporten – og pengepremier. Sammenlagtvinneren på herresida får gul vinnertrøye, damevinnere for rosa finnertrøye mens vinnerne i ungdomsklassene får hvit vinnertrøye.