Frp-politiker Erling Rød mener mye ikke er som det burde være når det gjelder organiseringen av næringslivsarbeidet i Sunndal og i næringssamarbeidet SuSu.

Ble nysgjerrig

I et leserbrev til Driva skriver Rød at han ble nysgjerrig da han i postlista til Sunndal kommune kunne lese at SuSu-samarbeidet har bevilget 100.000 kroner til Handelsforum Sunndal, og at Sunndal Næringsselskap AS innstiller at rådmannen bevilger 50000 kroner til SuSu.

"Jeg ble nysgjerrig og fant et salig samrøre, skriver Rød – og peker på at flere personer har kontakt gjennom posisjoner i ulike roller i Sunndal Næringsforum, Sunndal Næringsforening og Handelsforum Sunndal som er et underbruk av Sunndal Næringsforening. Rød mener involverte personer har et habilitetsproblem. Det er tidligere blitt avvist av ordføreren, og gjentas nå av Bergsvein Brøske.

– Jeg passer alltid på å melde meg inhabil når næringsselskapet behandler saker som berører Handelsforum, sier Brøske.

"Småsnuskete"

Brøske føler at han som senterleder og som medlem i Handelsforum og i næringsselskapet nærmest blir framstilt som småsnuskete av Rød.

– Jeg er glad for at jeg ble spurt om å være med i Handelsforum da jeg startet som senterleder for seks år siden. I alle åra jeg har jobbet med samfunnsutvikling er utviklingen sett med næringslivsbriller det som har engasjert meg sterkest. Jeg håper jeg har kunnet bidra med noe også her på Sunndalsøra.

– Misforstår

Brøske viser til at Rød mener ordfører Ståle Refstie ikke burde vært styreleder i Sunndal Næringsselskap.

– På generelt grunnlag er det å si at den ordføreren som ikke er opptatt av å følge med på utviklingsarbeidet i kommunen sin ikke er den typen ordfører jeg vil ha. Det er viktig for utviklingen av en kommune at folk prater sammen for å få ting til å skje. Det er verken korrupsjon eller uryddighet. Det er misforstått virkelighetsoppfatning når Rød bruker karakteristikker som juks og fanteri. Det setter arbeidet som gjøres i miskreditt. Det skal være ryddighet i politikk og næringsarbeid men Rød drar dette altfor langt.

– Genuin lyst til å lykkes

–Skal vi lykkes må vi dra lasset i lag. Det er slik at aktivitet genererer aktivitet. Det er en genuin lyst til å få til ting innen handel/ servievirksomhet og reiseliv som ligger bak engasjementet. Skal vi utvikle Sunndal til et enda mer attraktivt sted må det ytes sammen, sier Brøske.

Han mener Sunndal kommune er gode bidragsytere for å utvikle lokalsamfunnet og næringslivet.

– Vi hadde aldri fått til markdsføringa gjennom "Fossene rike og "Fjord og Fjell hadde det ikke vært for kommunen.