Torsdag åpner Trøndersk Matfestival med parade gjennom sentrumsgatene i Trondheim og offisiell åpning på scenen på Torvet. Deretter går det slag i slag i tre dager til ende i trønderhovedstaden, med blant annet kokkelering, matprat og kåringer av Årets produkt og Årets stand.

Blant utstillerne er to som skal representere Fossenes rike - Sunndal:

Brubekken gardsmeieri/Torbuvollen byr på kvit og brun ost fra ku- og geitemelk, mens Mosbøen Gård selger sine populære og prisbelønnede flatbrød og lefser på standen i Munkegata. Torsdag kveld skal lokalmatprodusentene fra Sunndal også kokkelere for publikum med produkt fra regionen.

Matfestivalen arrangeres for 13. gang, i år med temaet "Røtter". Festivalen er blitt Norges ledende lokalmatfestival. Utstillerne selger ikke bare mat, mange profilerer også mat og reiseliv fra sitt heimsted. De gir folk en smakebit av hva de kan oppleve om de tar turen på besøk.

- I dag ser vi produsenter som med stolthet viser fram sine produkter og forteller dets historie og opprinnelse, og samtidig opplever godt salg på festivalen. Arenaen er unik ved tanke på møte mellom produsent og et stort antall publikum, det er ventet 150-200.000 besøkende og rundt 175 ulike utstillere, opplyser festivalen.