I idyllisk natur innerst i Ålvundfjorden i Sunndal ligger Fugelvåg camping. Campingplassen har vært i drift siden 1950-tallet, og ligger i tilknytning til Fugelvåg Gård. Familien Askvik overtok campingen i 1991, og i 2015 tok sønnen, Tor Askvik og kona Gunnhild Grødal Askvik over driften.

– Livet som campingplasseiere har absolutt levd opp til forventningene. Det er en fin kombinasjon med jobbene vi har ellers, og det er veldig trivelig å møte på så mange turister fra alle kanter av verden, sier Tor.

Plassen ligger attraktivt til med tanke på fjordfiske, for turgåere og for dem som skal videre til de ulike turistveiene som Atlanterhavsvegen og Aursjøvegen.

Trives som campingeiere

I og med at foreldrene til Tor har eid campingen er han godt vant med campinglivet, men også Gunnhild har funnet seg godt til rette på Fugelvågen. Sammen med de to barna sine bor de i hovedhuset på campingen, som også fungerer som resepsjon.

– Jeg følte og tenkte at dette var en plass vi bare måtte satse på. Det har jeg ikke angret på, sier hun.

Tidligere har det kun vært mulig å bo på Fugelvågen fra 1. mai til 1. oktober. Nytt for året er at det nå er mulighet for fastboende å bo på campingen også gjennom vinteren.

– Det vil bli litt annerledes siden resepsjonen ikke vil være åpen, men vi vil fortsatt ta oss av vasking og annet vedlikehold gjennom vinteren.

Siden dette blir den første vinteren med den nye ordningen er de ikke sikker på hvor mye jobb det vil bli med driften.

– Det kommer helt an på hvor mange det er som benytter seg av campingen på vinterstid, det får vi bare vente og se, sier Gunnhild.

Snart 20 år på campingen

Ved området der de fastboende har sine vogner står Anders Nøss og snekrer på en platting utenfor vogna si. Han og kona Liv har hatt vogn på Fugelvåg camping i ikke mindre enn 19 år, og dette blir første året de skal bo som helårsboende.

Paret kommer fra Oppdal, og kjøpte seg en vogn for 19 år siden. Da var det Fugelvågen som ble første stopp – og her ble de værende.

– Vi kommer oss ikke bort herfra. Det er så vakkert, og utrolig trivelig her, sier Liv.

Fra vogna har de utsikt ned til strandkanten og fjorden, hvor de får med seg mange solnedganger i løpet av sommeren. Her trives de godt.

– Det er helt fantastisk for oss som kommer fra fjellbygda å få være ved sjøen. Bare i sommer har vi vært her 73 netter, forteller Liv.

Vogna deres er 14 år gammel, men er i fantastisk fin stand og ser langt ifra gammel ut. Nå har de også oppgradert, og gått fra vanlig telt til et såkalt isotelt, som er et slags spikertelt. Det gjør at vogna blir mer som en hytte enn en campingvogn.

– Her blir vi nok værende lenge fremover. De som drev campingen før var utrolig hyggelige, og det samme er Tor og Gunnhild. Det har alt og si for trivselen, sier Liv og Anders.

Om de blir mye på campingen på vinteren er de usikre på, men begge er enige i at det er fint å ha muligheten til å titte nedom i løpet av vinterhalvåret.

Mange prosjekter på gang

Helårsordningen er ikke bare det som er nytt etter at Tor og Gunnhild to tok over etter foreldrene til Tor. Faste plasser og en oppgradering av strømnettet ble også gjennomført. Men fremdeles ser det en del ting de ønsker å få ordnet.

– Vi har veldig lyst til å kunne ha en tømmestasjon for gråvann her. Og så er det småting som å bygge platting rundt husene og så videre. Det er alltid noe å gjøre her, sier Tor og ler.