Årets Eikesdaldager arrangeres 11.–12. august, og arrangørene er allerede godt i rute med alt som skal gjøres.

En ekstra spennende helg blir det for Elin Ulateig Austigard, som for første gang er leder for Eikesdalsdagene. Hun ble spurt i vår om å ta over, og takket ja til tross for at hun da bodde i Lesja.

– Det var vært en bratt læringskurve, men utrolig lærerikt og morsomt å bli kjent med så mange nye mennesker, sier hun.

Sammen med mannen sin har hun tatt over en gård i Eikesdal som de nå holder på å flytte inn i. Planleggingsmøtene for årets Eikesdaldager har blitt lagt til helgene, slik at Austigard kunne delta.

– Vi har fått det til å fungere godt, og jeg er jo ikke alene om dette. Det er så mange flinke folk som har veldig god kontroll og som har gjort dette i mange år, sier hun.

Markedsdag og kanokonkurranse

Årets Eikesdaldager har mange av de faste innslagene på plakaten også i år. 20 utstillere av ulike slag vil være å se under markedsdagen på lørdag, med husflid, håndverk, lokal mat og mer. Det vil også være mulig å ri på hest ved markedsplassen, og som vanlig vil der værte mulig å bli med på helikoptertur, forteller Austigard.

– Og så skal vi også ha en kanokonkurranse som jeg vil oppfordre folk til å melde seg på. Det er for bygdelag, idrettslag, arbeidsplasser, kompisgjenger og lignende, og passer både for nybegynnere og erfarne, sier hun.

D`Arilds vil underholde på scenen før det blir andeløp. Klassene i Aursjøen opp starter fra klokken 11.00 før det blir premieutdelinger klokken 16.00.

– I år er det også en El-sykkel klasse, i tillegg til mosjonistklasser og konkurranseklassen, sier Austigard.

Folkemusikk ved Mardalsfossen

Lørdag er det klart for Mardalskonserten, hvor noen av landets beste utøvere på sine felt møtes for å holde konsert i flott natur.

Her vil publikum få høre plateaktuelle Gro Kjelleberg Solli med medmusikantene i gruppene Brann i Blått og Teger, Unni Boksasp, Torgeir Leivdal, Øystein Sandbukt, Marit Aspås og Erik Fostervoll. Publikum vil oppleve samspill, solo og folkesang fra den rike folkemusikktradisjonen som vi har her i regionen.

Søndag vil det som vanlig holdes friluftsgudstjeneste ved Mardalsfossen.

– Dette blir en blir en kjempehelg, og det ser sånn ut også værmessig, sier Elin Ulateig Austigard.