Mens den ene tieren etter den andre ble anvist på Martes monitor, hadde hun selv tatt turen bort til sin tidligere elev i Meråker, Marie Asbjørnsen, for å følge hennes anvisning.

- Det så ikke bra ut i siktet og jeg trodde faktisk at jeg ikke skulle få anvist mer enn 88-89 poeng. Derfor gikk jeg bort til Marie.

Da Marte kom tilbake til sin egen monitor hadde hun fått anvist 99 poeng med fem sentrumstiere. Dagens nest beste i klasse 4.

- Nå har jeg bodd i til sammen 11 år på Meråker og er ferdig utdannet adjunkt. Det betyr at jeg igjen har muligheten til å tenke litt på egen karriere. Det jeg opplevde her i dag ga mersmak, men jeg vet at vegen er lang om jeg vil kjempe helt i fremste rekke. Men lysten er der, innrømmer Marte.

Marte er imponert over måten det jobbes på innen samlaget i forhold til å skape et sammensveiset og godt miljø.

- Da jeg skjøt på samlaget i klasse junior/rekrutt, husker jeg at vi fire som var på laget ble invitert på middag. Nå så var alle skytterne opp til 25 år invitert på middag og det ble satt opp et gedigent langbord der alle var med. Også de som ikke er med så ofte og skyter. På den måten får de følelsen av å være en del av miljøet, sier Marte som bedre enn de fleste har sett betydningen av tilhørighet og et positivt miljø.

- Følelsen av å tilhøre skytterfamilien er viktig for skytterne, men det er også viktig at de foresatte føler det på samme måte og at de trives i skyttermiljøet, sier Marte.

Tre lokale skyttere stoppet på 239 poeng.

Det var John Nordvik og Sigbjørn Hausberg fra Surnadal og Lars Lillegård fra Hjelmen. Spesielt Lars Lillegård lå an til det helt store etter 147 poeng på 15-skudden. Men selv om serien så ut til å være godt skutt og med grei samling, satt den for langt til høyre og endte med 92 poeng.

- Jeg begynte å skjønne at noe var på gang da TV-kameraet dukket opp foran meg og stoppet der. Men jeg mener egentlig at det ikke påvirket serien, sier Lars idet dattera Eline kommer for å gratulere.

Nå er det hennes tur til å vise hva hun er god for når femteklassingene gjør unna sin skyting tirsdag.

På bane i klasse rekrutt ble Vegard Fjærli fra Bæverdalen beste lokale skytter med 247 poeng.

- Jeg tror jeg skulle korrigert med ett knepp før 10-skudden, sa nordmøringen før anvisningen viste at han hadde rett.

Etter 150 poeng på 15-skudden kunne han med fullt hus tangert de to i tet.

Gunnar Øyen fra Aspøy og Straumsnes er foreløpig en av seks skyttere som har 30 treff på grovfelten.

På felten i V65 er Stein Olav Gravem fra Surnadal beste lokale skytter med 30/19.

Samlagsskytinga for junior og rekrutt har ofte bydd på mye spenning for nordmøringene. Slik ble det bare nesten i år ettersom de fire utvalgte ikkje hadde den nødvendige dagen da skuddene går stang inn i stedet for stang ut. Ellevteplassen var langt fra svak. Laget presterte jevnt bra, men det manglet et lite poeng her og der.

Mathias Bakk og Erling Waag startet begge med 99 poeng. Deretter fulgte Karoline T. Eikrem med 98 poeng og Karen Snekvik med 99 poeng. Slett ingen dårlig prestasjon, men ti lag kom likevel foran.

Ronja Hammervold fra Eidsvåg og Eidsøra skjøt ankeretappen for Romsdal som kom på en meget gledelig tredjeplass.