Vinn ei helg på ladyens jaktslott

Alfheimbasar lørdag

Kommende lørdag inviteres det til tradisjonell Alfheimbasar i Grødalen. – En god, gammeldags basaropplevelse i trivelige omgivelser, lover museumsbestyrer Jarle Stavik.

Populært arrangement: Mange samles når det er Alfheimbasar. Arrangementet gir gode inntekter til vedlikehold.  Foto: Inge Nordvik

Jaktslott: Barbara Arbuthnott bygde Alfheim som rekreasjonssted i 1876. I dag leies fjellhytta ved vannet gjerne ut til bryllup og andre festligheter.  Foto: Ingrid Ellevset

Nyheter

Alfheim er Barbara Arbuthnotts "jaktslott" i Grødalen; bygd som rekreasjonssted av ladyen i 1876. I dag er det museumslaget som eier Alfheim, og som i en årrekke har invitert til basar – et arrangement som gir gode inntekter, i all hovedsak øremerket utbedringer og vedlikehold av den unike bygningen.

– Det bruker å være godt besøk, et par hundre tar turen innom, sier Stavik.

Alfheimbasar er et familiearrangement. Den som kjøper lodd, er med i treningen om flotte basargevinster. I år er hovedpremien ei helg på Alfheim neste sommer – til valgfri bruk. Med tjue sengeplasser, langbord og og plass til et lag på opptil 60 personer, mye historie i veggene – og moderne bekvemmeligheter som dusj, oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr – er det mye Alfheim kan danne en unik ramme for. Premien har en verdi på 7000 kroner.

Ettersom det av ulike årsaker ikke ble Alfheimbasar i fjor, er premiebordet ekstra velfylt i år, røper Stavik. Blant gevinstene er en barnesykkel, et fullt sett av Sunndalsbøker – bind I-VIII, kopier av gamle pyntespenner funnet i jorda i Sunndal, og mye annet.

På Alfheimbasar kan du også delta i forskjellige aktiviteter – som hesteskokasting, en konkurranse det er stor ære i å vinne – samt pilkast og bueskyting, alt med premiering og god stemning. Det er også mulig å kjøpe seg et måltid – blant annet rømmegrøt og spekemat – og å se seg rundt inne i "jaktslottet".

– Nå håper vi bare på finvær, sier Stavik, og minner om at været ofte kan være bedre i Grødalen enn nede i Sunndalen – men er rask til å legge til at Alfheimbasaren arrangeres uansett vær.

– Det er et stort bygg, og plass til mye folk innendørs også.

Inntektene fra basaren har i årenes løp bidratt til viktige utbedringer og vedlikehold.

– Nå har vi et ønske om å få installert forbrenningstoalett innvendig. Vi ønsker også å få kjøpe en ny og større båt i tillegg til den vi allerede har. Taket på annekset må også skiftes, sier Stavik.