Ønsker ny aktivitet: Da S-laget ble lagt ut for salg første gang sa styreleder i Bæverfjord Samvirkelag SA, Olav Jostein Holten at han håpte på ny aktivitet i bygget. Nå er mulighetene igjen åpnet når bygget på nytt legges ut for salg. (Arkivbilde) Foto: Gøran Rønning

Høsten 2017 ble det kjent at S-laget i Bæverfjord skulle avvikles etter mange tiårs drift. Handelen og omsetningen hadde gått ned de siste årene, og økonomien tillot derfor ikke videre drift. 30 november var siste offisielle åpningsdag, og butikklokalet ble lagt ut for salg.

Eiendommen ble solgt til Marius Assadi for 470 000 kroner og ble tinglyst 15.05.2018. Nå ligger lokalet nok en gang ute til salgs, men denne gangen med en prisantydning på 650 000 kroner.

Håper på lokal interesse

Styreleder i Bæverfjord Samvirkelag SA, Olav Jostein Holten, sa til Driva i november 2017 at han håpet at den som kjøpte eiendommen ville starte med ny næring, og at lokalene ble fylt med aktivitet.

Holten opplyser også at prisantydningen på bygget da lokalet ble solgt første gangen lå på rundt 450 000 kroner.

Til tross for at bygget nå igjen skal selges, har han ikke gitt opp håpet om ny aktivitet.

– Jeg håper jo igjen at det er noen fra lokalområdet som ønsker å kjøpe det. Det hadde vært veldig hyggelig med nytt liv og ny aktivitet i Bæverfjord,

La fra seg planene

Eiendomsmegler Aleksander Faksvåg Talgø i Notar forteller at bygget ble lagt ut for salg igjen tirsdag 7. august.

– Den forrige eieren la fra seg planene med bygget og ønsker derfor å selge. Prisen er noe høyere nå enn sist da han naturlig nok ønsker å gå i null med tanke på omkostninger og lignende, sier Faksvåg Talgø.

Han har god tro på at de skal klare å finne en ny eier til bygget i Bæverfjord.

– Jeg har mottatt et par henvendelser allerede, forteller han.

Av salgsprospektet framgår det at bygget i tillegg til butikklokalene også rommer sånt som selskapslokale med kjøkkenkrok, wc og vaskerom, og i andre etasje er det en leilighet.

Alt er av eldre dato, så kjøper må påregne noe oppgradering og vedlikeholdsarbeid.

Olav Jostein Holten sier at mulighetene er mange. Reolene og det meste av butikkinventaret følger med, og i den eldre delen av bygget kan det være muligheter for å få til flere leiligheter.