Jordmorens far koser seg i Jordmorens rike

På ferie heime i Surnadal leter Sverre Årnes etter historien og karakterene til en ny bokserie. 102 bøker med hovedsete på garden til Holger Skei er historie. Norges lengste bokserie kan bli enda lenger.

Nyter gode dager: I en alder av 69 år kan forfatter Sverre Årnes si at forfatterskapet begynner å kaste av seg.  Foto: Geir Forbregd

Nyheter

Sverre Årnes er en av Norges mest leste serieforfattere. Under navnet Sigrid Lunde har han gitt ut seriene Hjertets Røst, Lokketoner og Jordmoren alle med handling lagt til Surnadal. Alle med handling lagt til Surnadal lett kamuflert som Sæterdalen. Forut for disse debuterte han som serieforfatter med Viking. Seinere ble det Vaterlandsjenta og Blodsbånd. Det var en av figurene i Vaterlandsjenta han hentet ut og rendyrket i Jordmoren. Som første bokserie i Norge kom den ut med en bok i måneden.