Lørdag var det klart for det årlige veteranbåtstevnet på Otnesbrygga i Halsa. Otnesbrygga Veteranbåtklubb ble stiftet for 25 år siden, og har arrangert veteranbåtstevne på Otnesbrygga siden.

Leder i Veteranbåtklubben, Dan Harry Lervik sier at de var noe spente på oppmøtet på grunn av det våte været. Regnet kom i elinger hele dagen, men sola viste jeg også fram av og til. Dette gjorde det ekstra spennende for arrangørene.

– Men det har vært et godt oppmøte vil jeg si. Vi har gratis inngang og derfor ikke noe tall å se på, men i mine øyne har det vært mange innom, og det er vi veldig fornøyde med.

Færre deltakere

Dagen startet med diverse aktiviteter for barna, blant annet seiling med Optimistjollene. Dette er en liten seiljolle som er beregnet for én person, og brukes som en nybegynnerbåt for barn og unge.

Musikkgruppa Kviin underholdt i teltet, hvor det ikke var et sete ledig igjen på benkene. Det var også derfor mye publikum da startskuddet for kappseilingen skulle begynne.

I år var det fem påmeldte seilbåter – et antall som er svært lavt ifølge arrangørene.

– Det har vært dårlig vær, og så er det rett og slett færre som driver med dette en før. Det er ikke så lett å rekruttere folk til seilsporten, sier Oddvar Silseth som sitter i styret og sto i sekretariatet under konkurransen.

Havhesten først i mål

Det var lite vind for et godt seilas denne dagen, men det ble likevel en spennende konkurranse. Fættamusa ble sagt å være en favoritt, og har flere ganger tatt seieren i løpet. På startlisten sto båten Havhesten fra Tusna, Nils O fra Gjemnes, Nygaveln fra Halsa, Fættamusa fra Tømmervåg og Soløy med mannskap fra blant annet Halsa. Sistnevnte båt var betydelig større enn resten, og deltok derfor i en klasse for seg selv.

De fire minste båtene startet først, hvor konkurransen gikk ut på å komme seg fra A til Å fortest mulig. Båtene var ute en stor time med lite vind, før det var Havhesten som gikk i mål først. Mannskapet besto av Nils Aakvik, Daniel Glomen, Ruben Gravvold, Geir Arne Lund og Kjersti Maurstad, som var svært fornøyde i det de rodde båten til kai etter løpet.

– Det føltes godt å vinne nå. Vi kjente en liten trekk i nakken, men mer vind var det nesten ikke, sa Geir Arne Lund.

Bryggefest til kvelds

Veteranbåtstevnet fortsetter ut i de sene nattetimer – først med festmiddag for deltakere av seilkonkurransen og klubbmedlemmer. Senere på kvelden vil New Motion spille opp til dans på Otnesbrygga.

– Det er meldt finere vær til kvelden, så vi håper mange tar turen og koser seg sammen med oss, sier Dan Harry Leirvik.