De to kjedebutikkene er alene om å betjene kundene i kommunesenteret med matvarer. Kjøpmann Ingolf Aarseth har drevet matvarebutikk i Eidsvåg i 40 år. Heller ikke han har opplevd en sommer med like langvarig fint vær som i år. Han sier finværet bidrar generelt til økt omsetning i matbutikker som ikke ligger i kjøpesenter.

– Det har gått mye i grillmat og lettvintmat i sommer. Enkelte har nok gått lei. Det kom inn en kunde for en tid tilbake som var lei grillmat og ville kjøpe sosakjøtt. Spekemat er også et godt alternativ, sier Aarseth.

God omsetning

– Hvordan har omsetningen vært i sommer?

– Den har vært bra. Nå kan ikke vi sammenlikne med fjoråret da vi var alene matvarebutikk i tida da Coop Prix pusset opp. Men ut fra dagens situasjon er vi fornøyd.

– Merker dere sterkere konkurranse fra Coop Prix etter at de reåpnet butikken?

– Det er det for tidlig å si før vi kommer til den tida da de gjenåpnet i fjor. Det er naturlig at de fikk litt ekstra handel i starten. Vi er uansett godt fornøyd med året så langt. Det har vært jevnt med kunder i sommer. Vi merker det positivt når det skjer ting i nærmiljøet på helg. Mange kommer innom for å handle.

–Kjempestor økning

Butikksjef Anne Marit Svensli ved Coop Prix i Eidsvåg fastslår at ombyggingen av butikken har vært en knallsuksess.

– Det er vanskelig å sammenlikne med fjoråret da vi holdt butikken stengt under oppussingsperioden fra 22. juli til 5. oktober. Men sammenlikner vi årets omsetning med tidligere år er økningen voldsom. Også hos oss er det drikkevarer, is og grillmat det har gått mye av i sommer. En tid var det vanskelig å fylt etter med is og Farris. Ingen hadde forutsett en slik sommer, sier Svensli.