Vandrefestivalen slår i år leir ved kirka på Tingvoll. Festivalen har tidligere vært i Surnadal, Halsa og Rindal. Vandrefestivalen mener det er viktig å vandre rundt i regionen og presentere det spennende landskapet på de ulike stedene. «Naturnær» er årets tema i Norsk Vandrefestival, som også i år byr på mye innhold med fine koblinger mellom natur og kultur. Festivalen har program fordelt gjennom året, men hovedhelga blir i år i Tingvoll.

– Vi er i full gang med rigginga, sier festivalsjef Ragnhild Godal Tunheim.

Festivalen kaller årets leirsted for en vakker plett på jord, ved fjorden, naustene, prestegården og kirka i Tingvoll. Der skal deltakerne kunne boltre seg både til lands og til vanns.

Programmet er lagt opp for å ha noe for alle med turer og vandringer, hesteridning og sjøaktiviteter, naturverksted, utstillinger, forestillinger, triatlon, ulike kurs, friluftscafé og tipierestaurant, og mye, mye mer. Ekte sjørøvere er også ventet, og det blir dansefest med irske Ars ok Fridar, for å nevne noe. Aktivitetslista er lang, så her burde alle finne noe de liker.

– Vi er stolt over å kunne presentere et så omfattende program og med så mange deltakere som i år, sier Tunheim.

Tingvoll ligger slik til at det er lett for publikum å ta seg dit fra et stort omland. I tillegg er været spådd å bli bra i helga. Det gir forhåpninger om en bra besøkt festival.

– Det er alltid spennende hvor stor publikumstilstrømning vi får, men været lover å bli bra. Det er viktig sjøl for en festival som tåler all slags vær, sier Tunheim.

Som vanlig er maten naturligvis viktig, og også i år stiller en egen festivalkokk under festivalhelga. Dette blir Frode Rønninghaug, som nylig har flyttet til Tingvoll og som nå etablerer eget cateringselskap. I det tettpakkede programmet er det en ting de aller fleste venter på hvert år. En programpost der sjøl hovedpersonen ikke vet noe før navnet til vedkommende ropes opp. Det er årets Æresvandrer.

– Statuttene for Æresvandreren gir oss et stort spillerom på hvem som kan få utmerkelsen og vi forsøker å ha ett bredt spenn på tildelinga, sier Tunheim.