De var tydelige spente, både seksåringene og de voksne som fulgte dem til deres aller første skoledag. Med nye og flotte ransler på ryggen samlet de seg utenfor skolen da rektor Monica Kalseth Hånes og de øvrige lærerne ønsket hver og en velkommen. Som i fjor fikk samtlige førsteklassinger hver si røde rose, med beskjed om å gi den til foresatte før turen gikk videre til klasserommet.

Flagget til topps

– Velkommen store og små. Vi hadde ikke bestilt regn i dag, men jeg synes dere alle ser ut som soler, smilte rektoren i sine velkomstord.

Hun understreket at det å starte i første klasse er en kjempestor dag både for elevene og for skolen.

– Vi har heist flagget og vi har pynta oss. En skikkelig festdag. Vi har gledet oss skikkelig til å møte dere. Det er kjekt å se dere igjen etter at vi hilste på dere også på førskolen. Jeg håper alle har hatt en god ferie. Vi skal gjøre så godt vi kan for at dere skal trives på skolen i et godt skolemiljø. Skal vi lykkes med dette er avi avhengige av at vi gjør jobben sammen, sa Hanes – som presenterte lærerne og Kjersti Ansnes som er sjefen for barnetrinnet.

Det var førsteklasselærerne Unni Tjelle Sørvik og Karianne Hole som ga elevene røde roser. Som det bruker å være når man er seks år, var det noen som kviet seg litt med å gå fram, men det gikk bra.

243 elever og førti voksne startet mandag det nye skoleåret i Eidsvåg.

Viste hensyn

Politiet hadde mandag morgen ekstra fokus på skolestarten, blant annet i Halsa og i Surnadal. Ingen bilførere måtte snakkes til. Politiet kommer til å følge opp også utover i uka. Dette for å gjøre bilistene ekstra oppmerksomme på at skoleåret har satrta. Foreldre blir også bedt om å ta hensyn og ikke kjøre elevene helt fram til skoleporten.