Har du vært elev eller ansatt her?:

Inviterer til elevtreff i Halsa

Alle tidligere elever og ansatte ved Halsa husmorskole og Halsa videregående skole inviteres til sosialt elevtreff ved Stornaustet lørdag 22. september.

Historie: Arkivbilde. Det som tidligere har vært både husmorskole og videregående skole i Halsa er nå historie. Hovedbygget (t.v.) brant helt ned i juli 2014, så i dag står bare internatbygget igjen. Nå inviteres tidligere elever og ansatte til elevtreff.  Foto: Gøran Rønning

Inviterer: Halsa vgs ble nedlagt i 2001. Her et arkivbilde fra desember 1999, av daværende rektor Torunn Henden – som nå oppfordrer til å melde seg på gjensynstreff ved Stornaustet. – Vi håper at mange tidligere elever og ansatte melder seg på og kommer lørdag 22. september, sier hun.  Foto: Sidsel Valum

Nyheter

Når de som har vært elever eller ansatte ved Halsa husmorskole og Halsa videregående møtes på Stornaustet på Halsanaustan denne dagen er det lagt opp til et sosialt treff med både mat og underholdning. Det er tidligere ansatte ved den nedlagte skolen i Halsa som arrangerer treffet.

– Det var egentlig Einar Oterholm som ønsket seg en slik samling i forbindelse med lansering av den nye boka si, så vi hadde lyst til å prøve det, forteller tidligere rektor Torgunn Henden.

For produktive Oterholm, som tidligere skrev boka «Historia til Nordmøre husmorskule», har nå skrevet enda en ny bok som omhandler samme bygget, denne gang om Halsa videregående skole. For sjøl om «Historia til Nordmøre husmorskule» ble godt mottatt, var det mange som ønsket at den også burde omfattet historien til Halsa videregående skole. Dermed startet Oterholm med å samle inn både informasjon og bilder, og nå er han altså klar til å presentere den nye boka.


I tillegg til velkomst og bokpresentasjon, blir det også hilsninger og sang, med mer.

– Førkjønn kommer for å synge for oss, og det er også snakk om litt allsang. Kanskje blir det enda litt mer underholdning også, det får vi se. Og det blir rikelig med tid til å prate med folk man kanskje ikke har sett eller hatt kontakt med på lenge, forteller Henden.

For dem som har lyst blir det også tid og anledning til å gå seg en tur opp til skoleplassen og gamle tomter, der bare internatbygget nå står igjen etter at hovedbygget brant ned sommeren 2014.

– Og så blir det naturligvis servering. Det vil bli servert både sodd, kaffe og kaker, lover hun.


Det er mange potensielle deltakere til dette treffet, både fra 30 år med husmorskole og fra tida etterpå da det var videregående skole her. Bare i løpet av de rundt 24 åra Halsa videregående skole eksisterte (1977 – 2001) skal det totalt ha vært bortimot 1200 elever som gikk her.

– Ja, her blir det god anledning til å treffe gamle kjente, så vi håper at riktig mange vil bli med på dette, sier Henden. – Det er allerede mange som har meldt seg på, legger hun til.

Alle som har lyst til å bli med på dette treffet må melde seg på seinest en uke før arrangementet, ved å ringe til Liv Foss, Anne Lise Halse eller Gjertrud Åsbø Glåmen.

– Mer informasjon om blant annet påmelding, klokkeslett og pris finner man på Facebook, opplyser Henden, som oppfordrer flest mulig til å sette av tid til dette og melde seg på.