Riksteatret med Mio, min Mio søndag:

Lindgren-magi i Sunndal

Den storslåtte og vakre fortellingen om gutten som blir prins Mio vekker tanker om livet og døden, det gode og det onde, og om kjærlighetens makt.

På veien: Teatret Vårt er ute på turne i fylket med forestillingen, som har spilt for fullsatte saler og til strålende kritikker.  Foto: -

Magisk: Mio, min Mio er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio.  Foto: -

Nyheter

Kommende søndag kan publikum i Sunndal oppleve Teatret Vårts tolkning av Astrid Lindgrens klassiker. Ei barnebok elsket og lest av flere generasjoner barn og voksne over hele verden i over seksti år.

Mio, min Mio er historien om den foreldreløse gutten som blir prins Mio. Bo Vilhelm Olson bor hos fosterforeldre som mener det var en ulykke å få ham i hus. En dag han sitter alene på en benk skjer det noe merkelig og han blir ført til i Landet i det Fjerne. Der venter hans far kongen, som har lengtet etter ham siden han ble født. Han heter ikke Bo, han heter Mio og han har det så fint, så fint hos sin far kongen. Det Mio ikke vet er at hans skjebne har vært bestemt i tusener av år, og nå venter reisen til Landet Utenfor og den endelige kampen mot ridder Kato, en av barnelitteraturens aller skumleste skikkelser.

Fortellingen om Mio er en feiring av hvor langt fantasien kan ta deg – et vanlig eple kan bli til et magisk gulleple, en gammel flaske kan inneholde en mystisk ånd og en liten gutt kan bli en modig prins. Det er et eventyr om tilhørighet og fantasi. En fortelling om savn og ensomhet, vennskap og ondskap og det sterke båndet mellom barn og foreldre.

Stykket har spilt for fulle hus hele elleve forestillinger i Molde, og har fått strålende kritikker. «...en fantastisk opplevelse», skrev Romsdals Budstikke, og trillet sekser på terningen. «Magiske, mytiske Mio», skrev Sunnmørsposten, og ga terningkast 5, mens Klassekampen skrev at dette er «Ei dramatisering som er så tru mot Astrid Lindgrens univers at denne meldaren lét seg lure».

I Sunndal vises forestillingen i Hovshall i kulturhuset søndag kveld. Seinere denne måneden, søndag 27. oktober kommer forestillingen til Surnadal kulturhus.

Regissør Hilde Brinchmann er en av Norges mest innovative skapere av teater for barn og har tidligere dramatisert og regissert Trollmannen fra Oz, som fikk Heddaprisen i klassen for beste barne- og ungdomsforestilling i 2015.

Forestillingen er en co-produksjon med Nordland Teater. Medvirkende er Iver Innset, Amalie Sofie Ibsen Jensen og Dagfinn Tutturen.

Mio, min Mio passer for barn fra 6 år. Forestillingen har en varighet på om lag én time.