Både Sunndal kommune og Fredensborg vil drifte mottak

Kan bli kamp i Sunndal om UDI-anbud

Kommunestyret i Sunndal har bestemt at mottaksdrift ikke skal regnes som et avsluttet kapittel for kommunens del. Derfor skal innvandrertjenesten levere anbud på kontrakter som lyses ut av UDI om drift av ordinære mottak. På samme tid rigger selskapet Fredensborg seg nå for å kjempe om de samme kontraktene.

Ny drift? Både Sunndal kommune og Fredensborg AS vil gjerne drifte mottak for UDI i disse lokalene, som fram til 31. januar i år ga rom til Sunndal asylsøkermottak. Nå venter begge på utlysninger for ordinær mottaksdrift. Men det kan ta tid, opplyser UDI.  Foto: Ingrid Ellevset

Nyheter

– Det gjør vi, bekrefter Tore Vaagen i Fredensborg. Selskapet så sitt snitt til å sikre seg den tidligere mottakslederen Vaagen som en verdifull medarbeider da mottaket ble lagt ned og Vaagen ble tilbudt og takket ja til 80 prosent stilling ved biblioteket på Sunndalsøra. Vaagen har hatt en nøkkelrolle og har fått mye av æren for at Sunndal igjen og igjen har greid å sikre seg viktige kontrakter gjennom åra kommunen var driftsoperatør for mottaket.