Høstleir nummer 25

- Og nå begynner jeg å glede meg til leiren neste år!

På tur heim: Her er gjengen heimreiseklare etter den 25. høstleiren. F.v.: Inger Marie Paulsen, Tove Helgetun, Halvor Morstøl, Unni Svinvik, Arne Johan Gagnat, Øivind Paulsen.   Foto: Privat

Tove Helgetun har deltatt på høstleiren hele tyve ganger. Her får hun overrakt diplom av leirstedbestyrer Arne Johan Gagnat.   Foto: Privat

Nyheter

«Og nå begynner jeg å glede meg til leiren neste år!» sa en av leirdeltakerne og vinka farvel etter å ha deltatt på høstleiren på Solhøgda i Ålvundfjord siste helga i september. 

Høstleiren ble i år arrangert for 25. gang. Den er spesielt tilrettelagt for psykisk funksjonshemma, og noen har deltatt over 20 ganger. For meg som var med i flokken for første gang, var det en stor opplevelse å se den gjensidige gleden over å møtes igjen. Det gjaldt både deltakerne, som kom fra hele fylket, og også vertskapet på Solhøgda og lederne som har stilt opp år etter år på denne weekenden hver høst.

Dagene ble fylt med lek og spill, god mat og sang, busstur og kosestund oppi gamma i skogen. Vi hadde også Bibel-samlinger. Tema denne gangen handla om det å være Guds barn og få tilhøre Guds verdensvide familie. Vi fikk også se og høre om noe av misjonsarbeidet som Misjonssambandet driver. Overraskelsene stod i kø på den etterlengta leirkvelden, og vi fikk sang og opplesning og til og med dans i ekte Markus og Martinus-stil. 

Sjelden har jeg opplevd så rørende «takketaler» som etter søndagsmiddagen! Og aldri har jeg sett leirdeltakere si med en slik overbevisning og forventning:  «Neste år er jeg her igjen! Å komme hit på leir er det beste jeg vet!»

Tekst og bilder innsendt av Anna Sæther.