Klart for Frivilligfest

Frivilligheten i Halsa hedres annethvert år med en festdag i Halsahallen. Lørdag er det igjen klart for Frivilligfest.

Frivilligfest: Første lørdag i november skal frivilliglivet i Halsa hedres. Her representert ved noen av de mange frivillige ildsjelene i Halsa. Bak f.v.: Solvår S. Sæterbø, Tove K.H. Lervik, Najha Soud, Ragnhild G. Tunheim og Svein Atle Grødal. Foran f.v.: Elise Henden, Synne Bævre og Maria Lervik.  Foto: Gøran Rønning

Årets ildsjel: Forslag til "Årets ildsjel" ønskes. Her et arkivbilde fra 2016, da Lars Botten fikk ildsjelsprisen.  Foto: Gøran Rønning

Nyheter

Lørdag er det altså klart for Frivilligfest 2018, der det gjennom det fire timer lange arrangementet blir både musikk og underholdning, idrettsgalla og prisutdelinger, matsalg og mye, mye mer.

– I forhold til frivilligfestene tidligere blir det lagt opp på en litt annen måte denne gangen. Etter ønske fra frivillige lag og organisasjoner blir det ikke stands og utstillinger i år, slik som vi har gjort det tidligere, men heller en tilrettelagt fest for frivilligheten sjøl, forteller leder ved Halsa Frivilligsentral, Tove Karin Halse Lervik.

I år kommer alle med andre ord til «dekket bord» for å være med å feire både seg sjøl og andre.

– Med stort og smått er det rundt 50 frivillige lag og organisasjoner her i Halsa, så det er kjempemessig! Og på Frivilligfesten skal alle nivå av frivilligheten i kommunen hylles, sier Solvår Skogen Sæterbø, som er medlem av styret i Frivilligsentralen.

Mye på programmet

I tillegg til at det blir salg av spekemat og grøt, kaffe, kaker og saft, er det som vanlig et fullspekket program.

Låtskriver, sanger, gitarist og artist Tea Megård starter showet, sammen med Odin Landbakk, som vant finalen i Norske Talenter 2015. Og etter et innslag med Halsa ungdomsråd, er Hemne teaterlag neste ut, før det blir mini idrettsgalla.

Etter dette er det innlagt en timelang pause, med blant annet matsalg og loddsalg, før Sosan Asgari Mollestad tar for seg kvinner og integrering. I programmet finner vi videre «Kvinner UT»» ved Norges Bygdekvinnelag, og litt musikk ved Halsa og Valsøyfjord musikkorps, før prisutdelingene starter.

Halsakoret synger, før Tea og Odin avslutter programmet for dagen. Konferansier for dagen blir den nye rektoren ved Halsa barne – og ungdomsskole, Sigve Torland.

Prisutdeling

Også i år blir det altså prisdryss, der Halsa kommunes kulturpris, Ungdommens kulturpris og prisen for Årets ildsjel skal deles ut.

Ellers er det muligheter for premiering om man deltar i en Instagram – konkurranse, ved å sende inn bilde til #frivillighalsa innen 3. november.

Som alltid er det gratis inngang i Halsahallen denne dagen, og alle – både små og store – ønskes velkommen.

– Vi gleder oss i alle fall veldig! Sett av dagen og bli med på dette, oppfordrer gjengen.