Driva og Surnadal Jeger og Fiskerforening inviterer til gevirbedømming og utstilling:

Kanskje har du et gullgevir?

Lørdag 24. november blir det mulig å beskue og få bedømt flotte gevir fra elg, hjort rådyr og villrein i Todalen ungdomshus.

Flotte gevir: Nils Gjeldnes og Ragnar Halle viser fram noen av de mange flotte – og noen rare gevir – som kan beskues i Todalen samfunnshus, lørdag 24. november. 

Raritet: Er det noen som kan vise til rariteter som dette, er det flott om de tar de med til utstillinga, sier Nils Gjeldnes. 

Nyheter

Det er Driva i samarbeid med Surnadal Jeger og Fiskerforening som inviterer til gevirbedømming og gevirutstilling i ungdomshuset i Todalen. I år er det 12 år siden Driva inviterte til gevirbedømming. Den gangen foregikk bedømmingen på Felleskjøpets kantine i Sunndal. Da var det Magne Klokset som målte opp og reknet poeng på godt over tjue gevir som jegere leverte inn. I år er det gevirdommer Øyvind K. Veskje fra Oppdal som skal gjøre jobben. Han har bedømt gevir i mange år, og gleder seg stort til å komme til Todalen.

Driva-redaktør Sigmund Tjelle håper mange melder på gevir til det han tror blir en interessant og trivelig dag både for jegere og andre interesserte. Utstillinga blir åpen for publikum fra lørdag formiddag. Tjelle tar imot påmeldinger på e-post framover, og sier gevirdommer Veskje ønsker at flest mulig gevir leveres inn i forkant av arrangementet.

– Nils Gjeldnes i Todalen tar imot gevir i forkant slik at Veskje kan starte arbeidet med oppmålingen allerede på fredag. Gjeldnes er spesielt interessert i flotte og spesielle gevir. Han har i mange år tatt på seg å koke og klargjøre gevir for montering på troféplater.

– Jeg koker nok et sted mellom 30 og 40 gevir i løpet av året, sier Gjeldnes.

Mangeåring hjorte- og elgjeger Ragnar Halle skal også bidra til et vellykket arrangement. Halle har skutt over 30 elger. Antallet felte hjorter har han ikke helt kontroll på, men sier det er mange.

Den største elgen skaut han etter en spennende jakt på sporsnø i 1980 på Kårvatn. Det er den han viser fram geviret av på bildet. Slaktevakta var på 324 kilo.

For langvegsfarende blir det mulig å ta med gevir og levere inn direkte på ungdomshuset så tidlig på dagen som mulig.