Inviterer til møte på Løykja:

Vil styrke samholdet i bygda

Med ønske om å skape engasjement for skolen og bygda inviteres det til ei positiv markering i skolegården på Løykja skole kommende onsdag.

Håper på stort oppmøte og god stemning: Audun Gikling, Lone Eines, Gunn Laila Buskland og Bjørg Hoås.  Foto: Privat

Legge ned: Et konsulentselskap anbefalte tidligere i høst Sunndal kommune å legge ned Løykja skole.  Foto: -

Nyheter

Det kom brått på mange da et konsulentselskap tidligere i høst anbefalte Sunndal kommune å legge ned Løykja skole. Sjøl om det fra politisk hold har kommet tydelige signal om at anbefalingen ikke skal følges, har saka satt en solid støkk i folk. Ikke minst i bygda som for bare få år siden også hadde både nærbutikk og barnehage. Engasjementet har vært stort.

– Rapporten har skapt bekymring og frustrasjon hos mange, sier Lone Eines. Sammen med Lars Olav Melkild, Audun Gikling, Bjørg Hoås og Gunn Laila Buskland er hun i komiteen som kommende onsdag inviterer til ei positiv markering – for skolen og bygda. Foreldreutvalget ved skolen og Grøa bygdalag er arrangør.

– Kan være starten på noe

– Tanken er at det som har skjedd kanskje også kan være med og skape noe positivt. Gi folk en mulighet til å vise engasjement. Stå sammen. Dette handler om mer enn Løykja skole. Det kan være starten på noe. Vi har tro på ei positiv utvikling for bygda vår, sier Eines, og snakker varmt om alle gode kvaliteter Grøa har.

– Folk har valgt å bo her av en grunn, sier hun.

Alle er velkommen til markeringen i skolegården onsdag.

– Vi skal ha en hyggelig kveld med mat, musikk, bålpanne og fakler i skolegården, sier Eines.

– Hva kan jeg bidra med?

Folk utfordres til å tenke igjennom spørsmål som «Hva skal til for å skape enda mer trivsel i bygda?», og «Hva kan jeg bidra med selv?». Tanker og ideer for framtida skal luftes. Ordfører Ståle Refstie er også invitert til Løykja onsdag kveld. Musikken og underholdningen er det blant andre elevene ved skolen og Løykjas eget korps som skal sørge for, i tillegg til Ola Bræin, Lone Eines og Igor Melanyuk. Audun Gikling skal være konferansier. Det serveres også gratis suppe, kaffe og kakao fra Timian og Persille.

– Vi er kjempespente på hvor mange som kommer. Jeg håper vi skal kunne samles om dette, og om det at det er viktig å bry seg, å engasjere seg og å få til noe sammen, sier Eines.

Et klart mål for det som nå skjer, er å skape flere møteplasser i bygda. For egen del sier Eines at hun den siste tida har opplevd det som inspirerende å ha kommet i kontakt med folk i bygda som hun tidligere ikke har snakket mye med.

– Vi må bli bedre kjent med hverandre. Det vil være med på å styrke bygda.