En av tre i Møre og Romsdal tror de har kjørt med promille

Selv ved lav promille øker risikoen for ulykker.
Nyheter

Svært mange tar sjanser og kombinerer bilkjøring med alkohol. Det viser en undersøkelse som er gjennomført av Ipsos med 4000 deltagere over hele landet.

Undersøkelsen viser at hver tiende bilist i Møre og Romsdal av og til drikker alkohol noen timer før bilkjøring, og beregner når de er under promillegrensen. I tillegg svarer hver tredje bilist i fylket at de kan ha promillekjørt.

- Ikke stol på regneferdighetene når du er på julebord. Drikker du alkohol, bør du la bilen stå. Og må du kjøre hjem bør du holde deg til alkoholfri drikke, sier kommunikasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

Selv ved lav promille øker risikoen for ulykker

Ikke overraskende er menn mer tilbøyelige til å drikke og kjøre enn kvinner. Det er også klart flere menn enn kvinner som tror at de kan ha promillekjørt.

- Selv med lav promille øker ulykkesrisikoen kraftig, sier Voll

- Skal du ut i trafikken, hold deg unna alkohol på julebordet, sier Arne Voll.  

Ingen erstatning for promillekjørere

- Kolliderer du på grunn av promillekjøring vil du normalt ikke få noen erstatning på forsikringen i det hele tatt. I tillegg får du et erstatningskrav for alle skadene du har påført andre, både personskader og materielle skader. Dette kan fort bli millionbeløp, og i verste fall ender du opp som gjeldsslave for resten av livet, sier Voll.

Ikke gå i «dagen derpå»-fellen. Du kan fortsatt ha for høye alkoholverdier i blodet til å kjøre bil. 

Se Gjensidiges film om alkohol og bilkjøring her:

https://www.youtube.com/watch?v=O2w19AwGlsU