Tom Talgø tok sølv i EM - får skryt av forbundet

14-åringen med aner fra Surnadal imponerte alle i kadett-EM.
Nyheter

Mesterskapet endte med en sterk andreplass til den unge utøveren fra Romerike i klassen +65 kg. Totalt deltok 550 deltakere i Europamesterskapet som ble arrangert i Marina D`or i Spania denne helgen, skriver Norges Kampsportforbund på sine nettsider.

Både klubbtrener og sportssjef i Norges Kampsportforbund er godt fornøyd med dagens prestasjoner

- Tom åpner knallsterkt og opprettholder nivået gjennom hele stevnet. For en ung utøver er dette viktig læring og erfaring, samt en kjempeprestasjon, sier trener Kristoffer Torseth.

 Treneren forteller at en liten smell i foten hemmer kadetten noe i finalen, men oppsummerer dagen alt i alt som utrolig bra.

- Dette er en stor prestasjon og første gang en norsk utøver vinner sølv i et Europamesterskap for kadetter. Om han ønsker sjøl har han alle muligheter til å nå OL i 2024, forteller sportssjef Dag Jacobsen.

 I fjor ble det norsk bronse i samme mesterkskap og sportssjefen ser klar fremgang og ser andreplassen som bevis på at det jobbes godt ute i klubbene.

Imponerte på matta

Den tøffe fighteren fra Romerike imponerte stort i de innledende kampene. Han vant den første kampen mot Paul Mengen fra Tyskland hele 40-0 og kampen ble stoppet i andre runde. I neste kamp møtte han Patrik Madlo fra Tsjekkia og vant klart 27-2.

Kvartfinalen gikk Tom Talgø mot Luka Vukobratovic og vant klart 31-3. I semifinalen møtte han Nikita Kriucchkov fra Russland og vant igjen klart 22-12.

I finalen venten enda en russer, Georgii Taran. Dette ble en tøff kamp som russeren til slutt vant 23-19.

Klubben produserer gode utøvere

Sportssjefen er imponert over den jobben som gjøres i norske taekwondoklubber. Øvre Romerike Budo Senter imponerer når det gjelder utvikling av sine utøvere

- Først fikk klubben frem den store fighteren Ken Holter og deretter fikk de frem Tina Røe Skaar som deltok i OL. Også landslagsutøver og OL-håp Richard Andre Ordemann startet sin karriere i Romeriksklubben. Nå har de fått frem den tøffe kadettutøveren, Tom Talgø, som vi helt sikkert kommer til å se mye til i tiden som kommer, sier Jacobsen.