Ada og Guro nominert til den norske Gullballen

To av tre nominerte er fra Sunndal!
Nyheter

Norges Fotballforbund skal tradisjonen tro dele ut Gullballen for å hedre gode sportslige tradisjoner i året som snart er omme.

Tidligere er det kun delt ut én pris hvor vi har hatt både mannlige og kvinnelige vinnere. I år deler NFF for første gang ut en herrepris og en kvinnepris, noe som blir en permanent ordning fremover.

- I FIFA, UEFA, Ballon d´Or og i andre store kvinnefotballnasjoner, deles det ut både herre- og kvinnepris. Tiden har lenge vært overmoden for å gjøre det samme i Norge, fordi vi har mange gode kandidater å velge i både på herre- og kvinnesiden, sier juryleder Nils Johan Semb til Fotball.no.

Sportssjefen for herrelandslaget har med seg følgende i juryen: Elitedirektør Lise Klaveness i NFF (fotballkommentator i NRK i store deler av 2018), fotballkommentator Knut Espen Svegaarden i VG, fotballkommentator Kenneth Fredheim i Discovery, fotballkommentator Øyvind Alsaker i TV 2, Vidar Sanderud i NFF (sekretær). 

To av de tre nominerte spillerne på kvinnesiden er sunndalinger:

Guro Reiten – LSK Kvinner

Serie- og cupmester i Norge, årets spiller i Toppserien, toppscorer i Toppserien, skal spille kvartfinale i Champions League, sentral spiller for landslaget som kvalifiserte seg til VM-sluttspillet.

Ada S. Hegerberg – Lyon

Vinner av Champions League, scoret i Champions League-finalen, scoringsrekord i Champions League, seriemester i Frankrike, vant Gullballen (Ballon d´Or) som første kvinnelige fotballspiller. Stor internasjonal profil.

Den tredje nominerte er Maren Mjelde, kaptein og markant spiller på Norge som kvalifiserte seg til VM-sluttspillet, serie- og cupmester i England, semifinalist i Champions League.