Her er de nominerte til Årets Drivanavn!

Jula nærmer seg med stormskritt, og det er igjen klart for å stemme fram årets Drivanavn. Jeg ga overskuddet fra konserten min (106.000 kr) til Kreftforeningen og forskning av kreft!

Tidligere vinner: I fjor var det gründeren bak Nesset Musikkfest, Lars Petter Bjerkeset, som gikk helt til topps. 

Nyheter

I redaksjonen har vi plukket ut ti kandidater som alle fortjener hederstittelen. Det er helt sikkert mange andre som kunne vært nominert, men vi mener årets kandidater har gjort det lille ekstra som fortjener den hederen dette er ment å være.


Mange gode kandidater

I år har vi nominert to fremadstormende fotballspillere fra Sunndalsøra, Både Guro Reiten og Ada Stolsmo Hegerberg er fremragende i idretten. Ada ble nylig kåret som verdens beste kvinnelige fotballspiller og er slik en opplagt kandidat.

Nominasjonen av de øvrige kandidatene er begrunnet i annonsen ved siden av denne artikkelen. Henrik Børset, Stiftelsen Norsk Laksefestival, Trygve Roaldset, Toril Moe, Magny Strand, Bjørn Ølander, Gulstripeaksjonen og Ildsjelene i Rindal representerer alle et engasjement som er viktig for alle bygdesamfunn.

Nå er det opp til deg som leser å stemme på den kandidaten du mener bør vinne.

Her stemmer du!

Vi teller opp antall stemmer torsdag 20. desember. Vi håper å kunne presentere vinneren på driva.no og i papiravisa frerdag 28. desember.

Lykke til med stemmegivningen!Guro Reiten:

Det har vært litt av en sesong for sunndalsjenta. Seriemester. Landskamper. VM-kvalik. «Årets spiller». «Årets scoring». «Årets toppscorer». Lista er lang. Nylig ble hun også den store helten da LSK vant cupfinalen – med sine to nettkjenninger. Guro imponerer oss stadig, og ikke bare på fotballbanen!


Henrik Børset:

Henrik er en av dem som sjelden sier nei, men stiller opp, tidlig og seint. Ikke minst i Børsetlia på Ålvundeid, der han er en av de frivillige som står på gjennom hele året for å sikre skifolket gode forhold. Han er også primus motor for den årvisse Vinterfestivalen i bygda. Et ekte «plussmenneske»!


Stiftelsen Norsk Laksefestival:

Med sine 19 år har Norsk Laksefestival blitt en institusjon på Nordmøre. Neste år blir det ingen tradisjonell festival, men vi mener stiftelsen fortjener  å bli nominert for den gedigne folkefesten de har invitert til i juni gjennom 19 år.


Trygve Roaldset:

Engasjerer seg for frivilligheten på Nordmøre. Gjennom Mållag, Heimbygdlag, Folkeakademi og Surnadal Rotary jobber han for å utvikle språk, skape kulturell vekst og integrere flyktninger.


Toril Moe:

En kraft i kulturlivet i Surnadal med sin sang både i kor, fellesprosjekter og solokonserter. På sin 20-års jubileumskonsert som artist ga hun overskuddet fra konserten (106.000 kroner) til Kreftforeningen og forskning av kreft!


Magny Strand:

På sitt område på Valsøya i Halsa  driver Magny Strand opplevelsesbasert næringsutvikling som blir lagt merke til. Klatreparken Høyt og Lavt er siste tilskudd på stammen og har blitt en kjempesuksess.


Bjørn Ølander:

Uoppslitelig kulturarbeidar. Bjørn er primus motor for dei  årlege revyane /skodespela i regi av Eidsvåg ungdomslag. Han er sentral  i utviklinga av Nesset prestegard og har saman med Turid Øverås koordineringa av den årlege julemarknaden på prestegarden. 


Gulstripeaksjonen:

De har strikket og strikket gulstriper og slik synliggjort nødvendigheten av utbetring av vegstrekninga Betna-Stormyra. I høst ble de belønnet med oppstartsmidler på statsbudsjettet.


Ildsjelene i Rindal:

Dugnadsgjengen i arbeid på nye Rindal skistadion ble kåret til Årets ildsjeler under Idrettsgallaen til Trøndelag Idrettskrets, mens Rindal IL ble Årets skiklubb kåret av Norges Idrettsforbund. Samtidig har de hatt et vondt år ved tapet av en god kollega i Harald Solvik som omkom i en tragisk ulykke - nettopp under dugnad på lysløypetraseen som del av skistadion.


Ada Stolsmo Hegerberg:

Sunndalsjenta Ada Stolsmo Hegerberg blir for alltid stående med gullskrift i fotballens historiebøker etter at hun nylig  ble kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller. Ada ble dermed den første kvinnelige vinneren av Ballon d´Or. Ada har gjennom flere å markert seg på fotballbanen, både nasjonalt og internasjonalt.Bjerkeset i fjor

I Driva har vi bedt leserne om å være med på kåringen av årets Drivnavn siden 2004. Den aller første vinneren var ferjemannskapet på Goma. De vant overlegent. I ettertid har det enkelte år skilt få stemmer mellom kandidatene.

I fjor var det gründeren bak Nesset Musikkfest, Lars Petter Bjerkeset, som gikk helt til topps. I tillegg til heder og ære fikk han overrakt blomsterbukett og rosemalt fat med påmalt navn signert Liv Gjermundnes. Det samme får årets vinner.


Tidligere vinnere:

2017: Lars Petter Bjerkeset

2016: Sigrid Vetleseter Bøe

2015: May Iren Dønheim Hovde

2014: Maj Vålåmo

2013: Inga Dalsegg

2012: «Kreft for faen»

2011: Rindal sanitetsforening

2010: Marys Venner

2009: Norway Cup-jentene Sunndal

2008: Kurt Asle Arvesen

2007: Sunndals fotballjenter

2006: Rune Gjeldnes

2005: Odd Arne Langset

2004: Ferjemannskapet på Goma