Rocka julekonsert

Med alternativ julemusikk, dans og humor.

Gjengen med musikere og vokalister bestående av Oddbjørn Sponås (fra venstre), Øystein Hjelle Bondhus, Torbjørn Kvande, Lisa Botterli Flostrand, Astrid Hyldbakk, Torstein Snekvik, Karstein Mauset, Ola Langli, Gunn Astrid Hove og Brage Kristian Einum er klar for en alternativ og mer rocka julekonsert både fredag og lørdag i Storstuå i Surnadal kulturhus.  Foto: SKUV

Nyheter

SKUV slår for andre året på rad til med forestilling under navnet "Merry F***ing Christmas" - tittelen hentet fra Pogues-låten "Fairytale Of New York" med Sean MacGowan i duett med Kirsty MacColl - og som har blitt et must på spillelister nå før jul.

Det har lenge vært tradisjon for å gi ut litt mer rocka julelåter - helt tilbake til "Jingle Bell Rock" og "Rocking Around The Christmas Tree".

Siden har rocken blitt stadig mer rocka med flotte låter som finnes på mange Spotify-lister, men som sjelden blir framført live - i alle fall i lokal sammenheng.

Det får vi altså en forandring på i denne forestillingen som går i Storstuå i Surnadal kulturhus både fredag og lørdag denne helga.


I år lover gjengen bak "Merry F***ing Christmas" å gå dypere inn i denne materien med enda litt mer rocka julesanger enn i fjor - fra band og artister som Chuck Berry, The Darkness, Tom Waits, U2, Darlene Love, Phil Spector og andre.

I år som i fjor består ensemblet av Karstein Mauset, Torstein Snekvik, Øystein Hjelle Bondhus, Lisa Botterli Flostrand, Astrid Hyldbakk og Gunn Astrid Hove som vokalister.

Disse blir stødig akkompagnert av Brage Kristian Einum på tangenter, Oddbjørn Sponås på slagverk, Torbjørn Kvande på bass og Ola Langli på gitar. Nytt av året er at svenske Christian Cuadra er med på saksofon.


Det er som nevnt andre året på rad at vi får oppleve denne forestillingen i Storstuå, og da må det vel kunne kalles en juletradisjon.

Og tradisjonen tro får vi også i år oppleve de talentfulle danserne i KIN Dansekompaniet på scena - med sjølkoreografert dans der det måtte passe med musikken.

Humoren blir godt ivaretatt av Gøran Bolme, Kristian Nerland og Nils Inge Aasgård som har et litt skjevere blikk på visse førjulsaktiviteter enn de fleste.

I fjor møtte vi blant annet de tre som medlemmer i et noe misforstått hardmetalband som hadde visse problemer med å slå igjennom. Ryktene sier at de gjør nytt forsøk på gjennombrudd i år.

SKUV opplyser at de har solgt nesten to fulle saler, men at det fortsatt er billetter igjen til en forestilling med toppen av lokale musikere, vokalister, dansere og komikere - som du ikke får oppleve ved å gro fast foran TV-en. Og dette blir direktesendt.