Klar seier til Moholdt

Lars Moholdt gikk søndag inn til seier på mellomdistanse i Sport8 Norgescupen i ski-orientering på Sjusjøen, etter en tredjeplass lørdag under den nasjonale ski-o premieren lørdag.

Seier: Lars Moholdt med 3. plass lørdag og seier søndag under den nasjonale ski-o premieren på Sjusjøen. Arkivbilde.  Foto: Erik Borg

Nyheter

– Jeg er bra fornøyd med gjennomføringen i dag, sier Lars Moholdt etter seier på søndagens mellomdistanse i ski-o fra Sjusjøen langrennsarena.

– Jeg har gått stort sett uten feil, fortsetter veteranen fra Rindal.

Og når Moholdt er tilnærmet feilfri, blir det differanser nedover på resultatlisten. Martin Hammarberg og Stanimir Belomazhev – på de neste plassene – hadde omtrent minuttet opp til dagens mann.

– Med såpass krevende løypenett, når det i tillegg er flatt lys og vanskelig å se løypekryssene, er det viktig med teknisk flyt.

– I går mistet jeg flyten mot slutten – etter en god åpning, og da gikk jeg på en stor bom.

Da var det fjerdemann søndag, Jørgen Madslien, som vant. Men begge de to nevnte landslagsløperne har grunn til å være fornøyd med sesongåpningen:

– Det har vært helt strålende å komme opp her og gå i dette krevende løypenettet.

– Vi kommer til å benytte oss av løypenettet på samling her oppe på Sjusjøen ytterligere noen dager.

– Erfaringsmessig trenger jeg litt tid i starten av sesongen før jeg får den gode flyten teknisk.

Dermed terper Moholdt og de andre landslagsløperne på teknikken – sammen med noen av de utenlandske konkurrentene frem til onsdag.

– Det er alltid bra å få matche seg, konstaterer Moholdt.

Men det var altså ingen som kunne «matche» nettopp Moholdt da han gikk inn til seier.

I dameklassen var det tre svensker øverst, med Isabel Salén foran Magdalena Olsson og Tove Alexandersson.

Beste norske løper var Anna Ulvensøen. Jenta som ble nummer 2 i går, gikk inn til 6. plass i dag.

I juniorklassen for herrer fulgte Aslak Heimdal opp seieren fra i går med en ny av samme sort i dag.

Svenske Elin Schagerström var best jentenes juniorklasse, hvor vinneren fra i går, Jenny Baklid, var beste norske løper med 3. plass.

I dameklassen var det tre svensker øverst, med Isabel Salén foran Magdalena Olsson og Tove Alexandersson. Beste norske løper var Anna Ulvensøen. Jenta som ble nummer 2 lørdag, gikk inn til 6. plass søndag.

 I juniorklassen for herrer fulgte Aslak Heimdal opp seieren fra lørdag med en ny av samme sort søndag. Svenske Elin Schagerström var best jentenes juniorklasse, hvor vinneren fra lørdag, Jenny Baklid, var beste norske løper med 3. plass.

Kilde: Norsk orientering

Sjekk sammenlagtlistene i Sport8Norgescupen i skiorientering her