Moholdt tok sitt 10. NM gull på rad

Lars Hol Moholdt vant NM i langdistanse ski-o på Sjusjøen.
Nyheter

- Jeg fikk litt problemer med utstyret i starten, og kom litt bakpå, men visste jeg hadde god tid og beholdt roen, sa Lars Moholdt til orientering.no etter fredagens NM-langdistanse med fellesstart på Sjusjøen.

Dette er Moholdts 10. NM tittel på rad i skiorientering langdistanse, den 11. totalt.

Med ro og flyt jobbet rindalingen seg oppover i feltet utover i løpet. Noen strekk seinere var han i tet sammen med en konkurrent, men i en konkurranse om NM-medaljer handler det om å komme først til mål – og hente hjem seieren.

- Jeg tok et annet veivalg på siste langstrekket, og klarte etter hvert å få en luke. Jeg var nok litt sterkere fysisk.

Sterk fysikk og god teknikk har gitt tre seire på rappen under to dager med Ski-o Treff. Et NM-løp og de to andre rennene Norgescup som Moholdt leder sammenlagt.

- Jeg går bra, men mangler den store flyten. Om jeg skal hevde meg internasjonalt må jeg opp et par hakk, sier Moholdt til orientering.no.