Lover kulturelt lyspunkt med nyttårskonsert

Sunndal Kulturråd er arrangør når det kommende søndag inviteres til nyttårskonsert med både sangere og blåsere i Hov kirke.

Marsj: Trollheimsbrass samler blåsere fra hele regionen. Søndag er de blant aktørene som deltar på nyttårskonserten.  Foto: Magne Lillegård

Wok: Både vokalgruppene Wok (bildet) og Røyst deltar på konserten i Hov kirke søndag.  Foto: Ingrid Ellevset

Nyheter

I en årrekke har det vært tradisjon at Sunndal Musikkråd har invitert til konsert i førjulstida. Nå har musikkrådet blitt kulturråd – og førjulskonserten har blitt nyttårskonsert.

– Før var det godt besøk på førjulskonsertene våre, men de siste årene har vi sett at besøket har gått ned. Vi tror det skyldes at det er så mye som foregår før jul, med konserter, julemesser og mye annet. Etter årsskiftet er det roligere, og vi håper og tror på godt besøk når vi søndag inviterer til nyttårskonsert, sier Bjørn Stomsvik på vegne av arrangøren.


Aktørene som skal være med i Hov kirke på søndag, er Sunndal Musikkforening, Trollheimsbrass, JazzåKoret, Øksendal Songlag, Dalen Mannskor og vokalgruppene Wok og Røyst.

– Kan hende dukker det også opp en overraskelse i tillegg, antyder Stomsvik.

Han lover god blanding når det kommer til innholdet. Noe julemusikk, noe annet – Trollheimsbrass skal blant annet spille stykker fra Pöhamer Musikantenmesse.

– Jeg tør satse en tier på at det aldri har blitt framført i Hov kirke tidligere, smiler Stomsvik. En nyttårskonsert må selvsagt også avsluttes med en feiende flott marsj, og det er også Trollheimsbrass som setter punktum, med Gruss aus Innsbruck. Etter å ha fått påfyll gjennom seminar med Erik Moen nylig, er blåserensemblet klare for utfordringen, lover Stomsvik. Sjøl vil han også ha rollen som konferansier, og vil lede publikum gjennom konserten i Hov kirke søndag. Og oppfordrer:


– Kom og hør på hva lokale utøvere bruker fritida si på; hva vi koser oss med. Bredden i det. Vi tør å love en god konsertopplevelse i en ellers stille og rolig måned. Et lite lysglimt i januar!

Sunndal Musikkråd har i en årrekke samlet kulturutøvere innen sang og musikk i Sunndal. Det var i vår det på et ekstraordinært årsmøte ble besluttet å endre navnet til Sunndal Kulturråd. Det signaliserer også en ny retning for rådet, som nå vil arbeide for og samle alle som driver med kultur i Sunndal.

– Vi har et ønske om å favne bredere, og være et felles talerør for alle kulturutøvere, sier Stomsvik.

– Alle kulturutøvere i Sunndal som ikke naturlig hører inn under Sunndal idrettsråd, skal finne sin naturlige tilhørighet i kulturrådet, legger han til.