Ny dødsulykke på E-39 - året starter dårlig

Tre personer er omkommet på E-39 i Midt-Norge i januar.
Nyheter

Fredag morgen skjedde den tredje dødsulykka denne uka på E-39 i Midt-Norge. Tirsdag omkom to personer i en frontkollisjon på E-39 ved Gjemnesbrua i Møre og Romsdal, fredag omkom en mann i frontkollisjon på E-39 ved Høgkjølen i Trøndelag. Begge ulykkene på E-39 på aksen Molde-Trondheim.

I begge ulykkene var det mindre biler som kolliderte med lastebiler/vogntog. Årsaken til ulykkene er ikke kjent, men det var dårlig vær ved begge ulykkene. Politiet etterforsker sakene.

108 omkom i trafikken i 2018 et lavt tall mot tidligere år. I Trøndelag omkom ti og flyket toppet statistikken over dødsfall på vegene i fjor. I Møre og Romsdal omkom seks personer i trafikken og fylket lå langt nede på statistikken over trafikkdrepte.

- Vi er selvsagt glad for rekordlave tall. Men dette er ingen hvilepute. Hver eneste ulykke er en for mange, sa vegdirektør Terje Moe Gustavsen ved årsskiftet.

Statistikk fra Statens vegvesen viser at det i 2017 og 2018 omkom seks personer i trafikken i Norge i januar måned. Det er kun i Midt-Norge det er trafikkdrepte så langt i år. Trafikkåret har i så måte fått den verst tenkelige start, ikke minst i Trøndelag og Møre og Romsdal.