Skjerpet straff for mobilbruk bak rattet

UP gjennomførte flere kontroller på Sunndalsøra onsdag.
Nyheter

I morgentimene ble farten gjennom Oppdølsstrandtunnelen på riksveg 70 kontrollert. Tre tråkket vel hardt på gasspedalen og måtte finne seg i å kjøre videre med et rykende ferskt forenklet forelegg. Høyeste hastighet målt i 80-sonen var 99 kilometer i timen. Sjåføren fikk et forelegg på 4700 kroner, og to prikker i førerkortet.

Seinere på dagen flyttet UP-patruljen seg til Romsdalsvegen like ved Hydro Sunndal. Her var det først og fremst fokus på ulovlig mobilbruk i bil. Politibetjent Torgeir Aursand fulgte med i kikkerten, men hadde ikke oppdaget noen som måtte vinkes til side da Driva kom til stedet. 

– Vi håper jo at vi slipper å «ta» noen. Det er det som er målet – at ingen skal bruke mobilen bak rattet, smiler han.

Han understreker at politiet har høyt fokus på bruk av mobiltelefon under kjøring, særlig bruk som innebærer tasting og lesing. Å fikle med og la seg distrahere av mobilen er forbundet med høy risiko, framholder Aursand.

– Slikt kan forårsake alvorlige uhell og ulykker.  

UP skriver mellom 15 000 og 20 000 forelegg årlig for ulovlig bruk av mobiltelefon. Mørketallene er også antatt å være store.

Fra årsskiftet slås ulovlig mobilbruk derfor hardere ned på. Som før er det forenklede forelegget på 1700 kroner, men nå får en også to prikker i førerkortet dersom en blir tatt for ulovlig mobilbruk – alternativt fire prikker i prøveperioden.