Se hvilken rase som er mest populær akkurat der du bor

De mest populære hunderasene

Det ble registrert flere border collie-valper enn noen annen rase i 2018. Dette er femte gang brukshunden border collie topper Norsk Kennel Klubs liste over mest registrerte raser.
Nyheter

Border collien er en gjeterhund, og dens allsidige bruksegenskaper gjør at den egner seg for aktive hundeeiere som kan gi den nok fysisk og mental stimulering. Dette er en hund med stor kapasitet. Har du planer om å satse på lydighet eller agility, eller har behov for border colliens egenskaper som gjeter, er dette en rase som kan passe deg, skriver Norsk Kennel Club i en pressemelding.

Det er hundeeiernes egen organisasjon som hvert år utarbeider statistikk på mest registrerte raser i landet.

Mange av de mest populære hundene er - i likhet med border collien - raser som krever mye fysisk og mental stimulering for å trives optimalt.

Alle hundene på topp 10-lista passer for personer med en aktiv livsstil, og som liker å gå turer i skog og mark. At disse hundene er så populære, gjenspeiler det aktive livet folk lever i Norge.

Nummer to på lista er staffordshire bull terrier. Dette er en morsom og modig rase, som er med på det meste. Rasen er en veldig populær familiehund, kjent for sin tålmodighet og hengivenhet ovenfor mennesker.

På tredjeplassen er engelsk setter, en fantastisk fuglehund. En energisk og svært utholdende rase som trenger masse mosjon for å trives, men en ypperlig familiehund for mennesker som er glad i å ferdes mye ute i naturen.


Under kan du se hvilke hunder som er registrert i Driva-kommunene de siste årene.


Norsk elghund i Nesset


Tibetansk spaniel og chow chow i RindalBuhund, elghund og irsk setter i Sunndal


Border collie, tibetansk spaniel, finsk lapphund og golden retriever i Surnadal


Border collie i Halsa