SKUV byr på variert og lokal musikk:

Først litt pop – så hard rock

I helga åpner SKUV igjen dørene til klubbscenen i Sandeman Bar. Øyvind Weiseth med band sørger for akustisk musikk fredag, før det blir «Hard Rock SKUV» på lørdagskvelden, med «sPoonman» og «PanQuake».

PanQuake: Metallica-coverbandet «PanQuake» består av Torbjørn Kvande (f.v.), Rolf Paulsen, Tomas Gravvold og Preben Gøssu Joramo. Privat foto.  Foto: Privat

Pop: Fredag kveld blir det akustisk konsert med Øyvind Weiseth og bandet. Privat foto.  Foto: Privat

Nyheter

Konsertåret 2019 er godt i gang og denne helga åpner Surnadal Konseptutvikling (SKUV) igjen dørene til klubbscenen i Sandeman bar på Thon Hotel Surnadal.

Fredag kveld gjester Øyvind Weiseth fra Halsa SKUV-scena, der han sammen med bandet sitt vil servere en akustisk konsert. Etter å ha vunnet Songlink-prisen «Best Contemporary Song» med «Inside Our Minds», finaleplass i Musikkprisen 2016, blitt utvalgt til å ha låtskriversession med Sir Paul McCartney i 2017, samt topp 15-plassering i Idol i fjor, gikk Weiseth i gang med å spille heime i stuene hos folk.

Dette viste seg å være en naturlig arena for den personlige musikken, og etter stueturneen med 15 konserter i fjor høst spilte Weiseth inn «Plata Handla Om D», et minialbum med seks låter.

Albumet, som beskrives som «en reise gjennom et knust hjertes dagbok», kommer på alle streamingtjenester 15. februar, og publikum i Sandeman vil nok få servert en god forsmak fredag kveld.

– Jeg kommuniserer med publikum på en måte få andre gjør. Jeg er veldig åpen i musikken og tekstene mine, og folk blir kjent med meg som person og ikke bare som artist når de kommer på konsertene mine, sier artisten.

Lørdag kveld blir det hakket hvassere musikk i lokalene. Da er det nemlig klart for «Hard Rock SKUV», der det er «sPoonman» og «PanQuake!» som skal sørge for musikken.

«sPoonman» er soloprosjektet som surnadalingen Frank sPoon Botten startet i 2004 – og som hittil har gitt ut fire fullengders album. Alle disse er for øvrig også tilgjengelige på digitale strømmetjenester.

– Til tross for stor produksjon har prosjektet likevel spilt lite live opp gjennom åra, og inntil gjenoppstandelsen på original-SKUV høsten 2018 lå det dødt i en årrekke. Men nå vil prosjektet fortsette i bandformat, og ny musikk med påfølgende nye utgivelser står på planen utover våren 2019, opplyser Rune Dalager i SKUV.

– Bandet spiller utelukkende egenprodusert musikk; hardtslående, men melodiøs rock n’ roll ispedd en eller to rolige låter på vegen, legger han til.

«sPoonman» består av: Frank sPoon Botten (gitar, vokal), Ola Langli (gitar), Torbjørn Kvande (bass) og Jon Landsem (trommer).

«PanQuake» er Surnadals eget Metallica-coverband, bestående av Rolf Paulsen på vokal, Preben Gøssu Joramo og Tomas Gravvold på henholdsvis solo- og rytmegitar, og Tobben Kvande på bass.

– Denne kvelden har de også med seg vikar Espen Hektoen på trommer. Hektoen er blant annet kjent for å ha vært trommis i trønderbandene «Cleaver» og «Chton», samt det progressive metalbandet «Tellus Requiem», opplyser Dalager.

Om seg sjøl sier bandet:

– Fete metal-riff, episke gitarsoloer og låter som får pulsen til å dundre langt over nitti (om du ikke har spist kvitløk da, på forhånd…). Det er PanQuake!

Denne gangen har PanQuake fordypet seg i Metallicas tidlige album og de spiller låter som «Creeping Death», «Battery», «Orion» og «One».

– Metalfans og spesielt fans av klassisk Metallica kan bare ikke gå glipp av dette, fastslår Dalager.