Manfred Mann’s Earth Band trakk seg fra Retrofestivalen:

Slade og Katarina kommer!

Manfred Mann's Earth Band kommer likevel ikke til Valsøya og Retrofestivalen. Det gjør imidlertid Slade og Katarina & the Waves!

Retro: Arrangørene har fått selveste Slade til Valsøya for å spille lørdag 3. august, under Retrofestivalen. Slade består i dag av Dave Hill (gitar, koring og perkusjon + i noen tilfeller bass), Don Powell (trommer), John Berry (bass, fiolin, koring) og Mal McNulty (vokal, gitar).   Foto: Pressefoto

Kommer: I tillegg til Slade, kommer også Katarina and the Waves til årets Retrofestival for å gi publikum valuta for inngangspengene.   Foto: Pressefoto

Nyheter

Det er slett ingen dårlige erstattere arrangørene har fått tak i, etter at Manfred Mann måtte trekke seg fra Retrofestivalen som skal arrangeres på Hestholmen 2. og 3. august.

Først ut på lørdagskvelden blir derfor Katarina & the Waves, som er kjent for en rekke store hits, kanskje aller mest for megahiten fra 1985; «Walking on Sunshine».

– Vi har fått ei avlysning på Mannfred Mann's Earth Band, noe vi beklager. Men vi har jobbet hardt for å få tak i gode erstattere, forteller primus motor for Retrofestivalen, Lars Botten.

Det har han rett i. Og i den grad Katarina and the Waves trenger noen nærmere presentasjon, er dette altså et britisk/amerikansk pop/rockeband som var aktive i perioden 1981–1999. Bandet vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 1997, med sangen «Love shine a light». I sommer får publikum på Valsøya dermed høre både «Walking on Sunshine», «Love shine a light» – og mange flere hits fra dette bandet.

– Ikke bare har vi klart å få Katarina & the Waves hit, men selveste Slade kommer også! Så denne kvelden må bare bli bra, mener Botten.

– Helt i retroens ånd

Slade var kanskje det mest framtredende glamrockbandet på 70-tallet, og de var også det mestselgende bandet i England da bandet var på toppen av sin karriere.

De aller mest kjente låtene er nok Merry Xmas Everybody (1973), My Oh My (1983) og Far Far Away (1974), men ellers har Slade en lang, lang hitliste.

I tillegg til den lange rekkene med hits på 1970-tallet, huskes også Slade for sine gode sceneshow. Fra 1971 til 1974 kom Slade med tolv topp-5 hits, og seks av disse toppet listene. Totalt hadde Slade 17 topp-20 hits mellom 1971 og 1976. I tillegg hadde de også tre andreplasser og to tredjeplasser. Ingen andre band i England hadde så mye suksess på hitlistenes topp 40, og Slade solgte også flere singler enn noen andre band på 1970-tallet.

I dag består bandet av Dave Hill, Don Powell, John Berry og Mal McNulty.

– Slade er helt i retroens ånd, så her blir det med andre ord retro for alle pengene, fastslår Botten.

Kan få igjen pengene

Botten presiserer at alle som har kjøpt billett og forventet seg Mannfred Mann's Earth band kan få igjen pengene sine om de vil det. Men når det er sagt tror han dette blir minst like bra når avlysningen kom og alt ble som det ble.

– At Manfred Mann trakk seg er sånt som kan skje. Men vi har prøvd etter beste evne å få til en super retrohelg på Valsøya, og i begge disse bandene mener jeg at vi har fått en bra kompensasjon. En steike bra erstatning om jeg får si det sjøl, dette tror jeg blir knallbra!

Fredag kveld spiller Måddjhau og Gluntan, før lørdagskvelden altså har Katarina and The Waves og Slade å by på.

– Husk at du kan kjøpe billett med Gripskyss fra Kaia i Kristiansund, minner Botten om.