Byr på «Grease» i Bøfjorden

Torsdag framføres den ikoniske musikalkomedien «Grease» i Bøfjorden grendehus, en forestilling med elever fra Bøfjorden og Bæverfjord oppvekstsenter i rollene.
Nyheter

Det var Bodil Kvam Aasbø som kom opp med ideen om å sette opp musikalen «Grease», gjennom et tverrfaglig prosjekt ved skolen.

– Ideen kom til meg ei natt jeg lå og tenkte litt, så da var det bare å sette i gang dagen etter. Jeg skjønte jo at jeg ikke kunne legge fra meg dette igjen uten å gjennomføre, smiler Bodil, som blant annet underviser i musikk, kunst og håndverk.

Med seg på laget har hun kollega Lisa Forslund, som underviser i engelsk – og som straks tente på Grease-ideen. Dermed var det gjort, prosjektet var i gang like etter nyttår – og siden har ballen rullet fortere og fortere.

Torsdag 21. februar blir det dermed romantisk musikalkomedie i Bøfjorden grendehus, der foreldre og andre vil kjenne igjen mange element fra den amerikanske filmen som kom i 1978, med John Travolta og Olivia-Newton-John i hovedrollene som Danny og Sandy. I den lokale oppsettingen er det Jo Lasse Bøe og Hanna Aasbø som spiller Danny og Sandy.

Tar alle fag inn i prosjektet

Mer enn halvparten av elevene ved skolen deltar, fra 2. til 7. trinn. Noen som statister, andre i mer krevende roller.

Bodil og Lisa har bakt de aller fleste fagene inn i dette fellesprosjektet. Når fysisk aktivitet står på timeplana øves det på dans til forestillingen, som naturligvis skal gå på engelsk. Kulisser og rekvisitter er produsert i kunst og håndverkstimene, og til og med en bil har elevene laget i sløydsalen, med god hjelp fra sløydlæreren. I tillegg har de også bakt inn de andre fagene.

– Det jobbes for eksempel med prosjektbudsjett og regnskap i mattetimene, og i norsk har de skrevet søknader om sponsormidler. Og etterpå skal de naturligvis skrive sluttrapport, smiler Lisa.

Det er med andre ord absolutt ingen overdrivelse å kalle dette prosjektet tverrfaglig!

Foreldre stiller også opp på mange områder, som kostymer, rigging, billettsalg, matsalg og så videre.

– Det er stor iver for prosjektet i foreldregruppa også, og det er viktig. For det blir gjerne litt ekstra arbeid med en slik prosjekt, så da er det naturligvis en stor fordel at foreldrene også synes dette er kjekt, fastslår Lisa.

Stor sceneglede

Inn mot forestillingen øves det for fullt, med kostymer og full pakke. Hittil har de øvd på skolen, men når Driva besøker gjengen har de sin første øving i grendehuset, der framføringen blir. Det er 6. og 7. trinn som øver når vi er innom, og det er tydelig at gjengen gleder seg.

– Dramatiseringer og framføringer er null problem med denne gjengen, de finnes ikke sjenerte og viser en enorm glede over å opptre. Og vi har nok usannsynlig mange gode sangere i denne gruppa, så det er ganske spesielt, sier Lisa, som også er kontaktlæreren deres.

Alle som deltar begynner å bli godt kjent med karakterene og replikkene, dette har vært en del av engelskleksa etter jul.

– Alt av engelsklekser har vært knyttet opp mot dette prosjektet, som å øve på ulike ord i manus, lære seg replikker og sangtekster, beskrive rollene, med mer, forteller engelsklæreren.

Her det både skinnjakker, solbriller, og ellers det vi forbinder med Grease. Vi trekkes straks noen tiår tilbake i tid, noe kjent og kjær filmmusikk fra slutten av 70-tallet også bidrar til. Lys, lyd og film besørges av Dreamfarm Studios.

– Vi syntes nesten vi måtte leie inn profesjonell lyd og lys når vi først dro i gang med et såpass omfattende prosjekt, forklarer Lisa, som ellers gir Bodil det aller meste av æren for prosjektet.

– Hun er så utrolig dyktig! Bodil kan alt hun, mens jeg bare slenger meg med og bidrar så godt jeg kan. Men det hadde ikke blitt noe av dette uten henne nei, fastslår Lisa.

Så godt som utsolgt

Det er mye som skal sitte før teppet går opp torsdag kveld, både dans, sangtekster, replikker og dialoger, samspill, med mer. Alle øver iherdig.

Mye skal klaffe for at ei såpass omfattende oppsetting skal gå knirkefritt. Men at dette blir veldig bra er det nok liten tvil om, her er mange store scenetalent – som slett ikke kvier seg for en sceneopptreden foran publikum.

At publikum også gleder seg vitner billettsalget om. For bare noen ytterst få billetter er igjen.

– Det er lov å ha inn 200 personer her, men billettene er så godt som utsolgt, forteller Lisa og Bodil.

De oppfordrer likevel folk til å ringe til Linda Settemsdal for å bestille billetter, eventuelt sette seg på venteliste når alle billettene er solgt. For dersom pågangen blir stor så vil de ikke helt utelukke at det kan bli enda ei forestilling.

– Vi ser an pågangen og hva publikum ønsker før vi gjør noe mer. Så får vi se etter hvert, sier de to lærerne, som gleder seg minst like mye som elevene på dette.