Jordnær rock på brei dialekt

Elvarheim gjester Rallarn på Sunndalsøra med det de sjøl omtaler som jordnær rock på brei dialekt førstkommende lørdag.

Til Sunndal: Med føttene godt plantet i den folkelige musikken, er Elvarheim et band med bredt nedslagsfelt. Samtidig har bandet en tydelig signatur. Fra venstre Gunder H. Søgård, Stig T. Inderberg, Kay H. Holen og Rolf Vlietman. Bak: Egil M. Hjelanes.  Foto: Jan Ivar Hansen-Bergli

Nyheter

Med seg har bandet egne låter tuftet på det de mener er den aller beste musikken. Bakteppet er rock, men lappet sammen av både trønderrock, 70-talls progrock, køntri og americana. Bandet har ved flere anledninger blitt sammenlignet både med Hellbillies og Sambandet. Her er altså mulighetene mange for publikum, både til å danse på gulv og bord, synge med eller rett og slett bare lytte.

– Det skal svinge, låtene skal feste seg hos publikum og tekstene skal ha mening, sier trommis Egil Magne Hjelanes – som påberoper seg å kunne kalle seg nogenlunde lokal ettersom han opprinnelig er fra Kristiansund – et steinkast unna, om man kaster langt, mener han. Bandet består for øvrig av en trønder og tre østlendinger. Bandet har base på Romerike, men går ikke av veien for å reise litt.

– Musikken vi spiller har bredt nedslagsfelt, og derfor kan vi bookes til mange ulike arrangementer, sier vokalist Stig Inderberg.

Bandet har spilt på Rallarn før, og har bare gode ord å si om stedet.

– Her blir vi alltid godt mottatt både av de ansatte ved utestedet, og ikke minst av publikum. Det er på tide at vi kommer til Rallarn igjen, for nå er det en stund siden sist, fortsetter Inderberg.

Så hvorfor skal folk forlate godstolen og de ulike gullrekker for å ta turen til utestedet lørdag?

– Elvarheim har i løpet av årene formet et særpreg i sitt lydbilde som skiller seg ut i mengden av band i samme eller nærliggende sjangre. Det er aldri tvil om at det er Elvarheim du hører. Her er det gnistrende gitarer, brusende orgel og et bunnsolid komp. Refrengene er store, melodiøse og fengende. Sist og ikke minst leverer Elvarheim finurlige tekster på brei dialekt som forteller, om ikke hele, så i alle fall noen bruddstykker av eller tankespinn omkring historier. Det handler om folk, og folk kan man som regel kjenne seg igjen i. Derfor.