Drar i gang Sofakampen:

Vil få folk ut av sofaen - deler ut fem millioner

SpareBank 1 SMN ønsker å dele ut fem millioner kroner til lag og foreninger i Midt-Norge som blir med på Sofakampen.

Opp og hopp: Stillesitting og usunt kosthold er i ferd med å bli et betydelig samfunnsproblem. Nå vil Sparebank 1 SMN få folk ut av sofaen og i aktivitet. Fra venstre Kjell Runar Otnes, Jon Henrik Tronsgård og Berit Skralthaug.   Foto: Sparebank 1 SMN

Nyheter

Pressemelding fra SpareBank 1 SMN:

SpareBank 1 SMN ønsker å dele ut fem millioner til lag og foreninger i Midt-Norge som blir med på Sofakampen. Stillesitting og usunt kosthold er i ferd med å bli et betydelig samfunnsproblem. Nå skal banken få folk ut av sofaen og i aktivitet.

- Dette er en jobb vi ikke kan gjøre alene, og utfordrer derfor nå lag og organisasjoner til å ta i et tak for folkehelsen, sier banksjef Berit Skralthaug i Surnadal og Sunndalsøra.

- Dette handler ikke om at alle skal drive med hard intervalltrening og motbakkeløp, men om at folk skal komme seg mer ut i naturen og i aktivitet. Forskning viser at dette er nyttig både for psykisk og fysisk helse, sier hun.

Satsingen er et ledd i bankens samfunnsansvar, som bygger opp under FNs bærekraftmål. I fjor satset banken på bærekraftmålet om å redde livet under vann ved å dra i gang Plastdugnaden.

- I Plastdugnaden fikk vi med oss 12 000 frivillige som samlet inn mer enn 18 000 sekker med plastsøppel i Midt-Norge. Nå håper vi på like stor oppslutning når vi satser på helse, sier Skralthaug.

For lag og organisasjoner som stiller opp og finner kreative løsninger på å få folk ut i aktivitet kan det være gode penger å hente. Kanskje kan korpset arrangere søndagstur med utendørskonsert? Har foreningen planer om utbedring/opparbeidelse av turstier? Skal pensjonistforeningen arrangere kanotur? Eller skal nabolaget arrangere bocciaturnering?

- Vi legger flere millioner kroner på bordet, som vi håper mange i vår region vil konkurrere om. Første søknad i Surnadal kom allerede forrige uke og vi håper på flest mulig søknader før 1.april, slik at vi kan dele ut mye av potten lokalt i Surnadal, Rindal og Sunndal. Søknaden sendes inn via bankens hjemmeside www.smn.no, sier Berit Skralthaug.