Ny singel fra Weiseth

Øyvind Weiseth slipper nye singler sånn med en måneds mellomrom for tida fram mot slipp av minialbumet "Plata handla om D" som kommer i april. Kommende fredag slippes singelen "Drømmeland". Mens vi venter, kan vi jo høre på "Glass" live i studio på YouTube.

Øyvind Weiseth har vært produktiv etter sin sagnomsuste stueturné. I februar ga han ut "Glass" og nå på fredag kommer "Drømmeland". Låtene kommer også på et minialbum i april.  Foto: Ole Alexander Kirknes.

Nyheter

I februar slapp Øyvind Weiseth singelen "Glass" som han skrev sammen med bandet etter en liten brainstorming på hvorfor noen forhold ender bra og andre ikke.

"Glass" ligger ute både på YouTube og Spotify og ellers alt som strømmer musikk, og mens vi venter på "Drømmeland" kan vi høre den live i studio her!

- For meg så handler denne låta om den sårbarheten man kjenner på når man kommer nært noen, og konflikten inni seg om hvor mye man skal gi eller holde tilbake. Låta er en del av mitt kommende minialbum ved navn "Plata Handla Om D" som kommer ut i April, hvorav alle låtene er skrevet på halsadialekt, sier han.


Vi leser i presseskrivet at minialbumet ”Plata Handla Om D" starter på første side i et knust hjertes dagbok; på tidspunktet når smerten er ferskest: «Båten min vart knust av det du sa, og havet vaska vekk alljt som vi ha».

Gjennom frodige gitarlandskap, rike harmonier, og ukonvensjonelle tekster på autentisk Halsa-dialekt slutter «Plata Handla Om D» med optimisme og håp etter å ha tatt lytteren med på en reise gjennom sorg og helbredelse.


Låta "Drømmeland" ble faktisk skrevet under tida i Liverpool i savnet til heimbygda og til Øyvinds daværende kjæreste, men blir også del av det kommende minialbumet.

Fra midnatt natt til fredag 15. mars kan vi høre låta på Spotify og andre strømmetjenester.

- Musikken på minialbumet vil nok bære preg av at jeg akkurat har gjennomført en akustisk stueturné gjennom landet, etter en topp 15 plassering i Idol i 2018, med akustisk gitar og intim vokal i front, men samtidig et stødig bandkomp i ryggen, sier han.

Stueturneen ga Øyvind muligheten til å kommunisere med sitt publikum i veldig intime fora, og han påpeker at publikum blir veldig godt kjent med ham - ikke bare som musiker, men også som person når de er til stede på en av hans konserter.