Debutantpris til forfatter Lars Svisdal fra Sunndal

Får pris for romanen «Seg til inkjes».

FÅR DEBUTANTPRIS: Lars Svisdal. 

Nyheter

«Vinneren av Tarjei Vesaas' debutantpris for 2018 har skrevet en roman som vil finne lesere både blant de mange og de få. Lars Svisdal får prisen for den kritikerroste romanen "Seg til inkjes", slik lyder juryens begrunnelse.

Tarjei Vesaas' debutantpris er den viktigste prisen for unge forfattere, skriver blant annet forlaget Aschehoug. Prisen ble opprettet i 1964 av Tarjei Vesaas med pengene han mottok da han fikk tildelt Nordisk Råds litteraturpris for romanen «Isslottet». Prisen blir hvert år uttdelt til årets beste skjønnlitteære debutant.

Romanen «Seg til inkjes», som betyr «å gjøre seg selv til ingenting», handler om å sitte fast og ville vekk, om mødre og sønner, vaffelsteking og opprør, skriver blant annet nettstedet BOK365 om Svisdals romandebut.

Prisen blir delt ut på Forfatterforeningens årsmøte i helgen.